Nightwish PL w nowej odsłonie!

Na początku nie mogłam się odnaleźć, tak jak Ania nie wiedziałam gdzie szukać nowych postów, ale dałam radę z jej pomocą :D brakuje mi trochę starego wyglądu, podobał mi się ten cały mrok, ale teraz też wygląd wspaniały :3

2 polubienia

Tak świeżo i ładnie się tu zrobiło, jeju :3 Tylko nie leży mi strona z punktami reputacji użytkownika, jest zbyt naświetlona i ta białość daje mi po oczach, do tego nicki są za jasne i prawie ich nie widzę, mogłyby bardziej kontrastować ;-; Ale pewnie tylko ja na tym forum mam ten problem, bo nie rozróżniam kolorów, więc właściwie nie musisz zwracać uwagi na moje marudzenie, Arrdian.

1 polubienie

Wszystkie najważniejsze funkcje zdają się już działać… Poszło całkiem gładko :slight_smile:

Małe podsumowanie:

• forum i strona są już zintegrowane, cały serwis jest dostępny w wersji mobilnej
  • Zin został przeniesiony na forum - będzie łatwiej dostępny, każdy będzie mógł komentować artykuły a także proponować własne: http://forum.nightwish.pl/dzial-magazyn-dreamer-s-hideaway
  • pod awatarami pojawiły się nasze imiona z profilów - często zwracamy się do siebie po imieniu, więc z pewnością nam to ułatwi komunikację :slight_smile: (imię można zmienić/dodać w edycji profilu)

Zmian jest o wiele więcej, ale to już z pewnością sami odkryjecie. :slight_smile: Kolejny na celowniku jest czat, który również zostanie bardziej zintegrowany z resztą… Wkrótce. :wink:

As you wish! :slight_smile:

1 polubienie

Powiem tak na plus idzie powiększona czcionka teraz to fajnie się czyta ,a na minus brak tego fajnego domku w logo był uroczy brak podpisów które były po lewej stronie pod Ksywką ,a do koloru powoli się przyzwyczajam choć czuje się jak w nowo pomalowanym pokoju

1 polubienie

Wielkość czcionki i jej czytelność rzeczywiście na plus :) Podoba mi się też nowa wersja tego gwiaździstego tła. Poprz Poprzednio irytowała mnie opcja przekierowywania po zalogowaniu, a teraz aż przyjemnie mi się na ten ekran patrzy :)

Na minus- te wszystkie wyraźnie zarysowane linie proste i "pudełkowatość".

1 polubienie

Mi się podoba nowa wersja, choć na razie się dopiero zaczynam przyzwyczajać - mam wrażenie, jakbym była tu po raz pierwszy :) Podobają mi się barwy, tylko mi jakoś te duże czcionki nieco przeszkadzają - są wygodne i komfortowe, ale przyzwyczaiłam się do małych literek, które w ogóle lubię, przez co trochę mi ich brakuje :undecided: . Ale i tak uważam, że zrobienie nowego wizerunku Nightwish.pl kosztowało wiele czasu i wysiłku, nie mówiąc już o zdolnościach. Gratuluję, Adrian :-D

1 polubienie

Ale magia : D Jest ładniej wg mnie, ale ciężko na razie ogarnąć. Kwestia przyzwyczajenia : )

1 polubienie

Mi się nie podoba to, że nie przy wszystkich nieczytanych postach widnieje "nieprzeczytany post" ;) (jak to było w poprzedniej wersji)

2 polubienia

Chociaż wolałam starą wersję, nowa też bardzo mi się podoba. :) Przede wszystkim jest dużo jaśniej i czytelniej. :) Będę musiała się jeszcze przyzwyczaić, ale to chyba normalne. ;) W każdym razie teraz wygląd strony jest naprawdę świetny! :)

Aww, zmieniłeś wygląd strony z reputacją, kocham Cię, tato ♥

2 polubienia

super zmiany ;)

1 polubienie

Zmiany popierałam i popieram całkowicie... ale przyznam, że jakiś czas zajmie mi przyzwyczajanie się do tych milusińskich pasteli i przycisków w niespotykanych miejscach. :D

1 polubienie

Nic nie ogarniam, reputacja nagle jest z lewej, była z prawej, nieprzeczytane są z boku.

Poza tym forum takie szerokie (chyba muszę zejść z mojego 125% powiększenia do zwykłego 100%, bo forum już nie jest maczkiem pisane :D

Ogarnięcie wszystkiego zajmie mi pewnie parę dni. Ale jest przejrzyściej. Gdybym się miała przyzwyczajać od zera do forum, to byłoby mi łatwiej niż do starej wersji. :)

Edit.

A będzie opcja 'oznacz wszystkie jako przeczytane" dla postów w tematach, które mnie nie interesują?

2 polubienia

Dołączam się do pytania Sami :P

Przywróciłem stary układ przycisków w poście. Wszyscy byliśmy do niego przyzwyczajeni a były to często wykorzystywane opcje. :wink:

Masz na myśli oznaczenie wszystkich postów w danym wątku jako przeczytane? Nie wiem czy będzie to możliwe, ale spróbuję poszukać jakiegoś rozwiązania.

Przy okazji: dodałem funkcję szybkiego cytowania z poprzedniej wersji. Działa tak samo:
zaznaczamy fragment tekstu z posta, który chcemy zacytować i klikamy na ikonkę dymka (pomiędzy Edytuj i Cytuj). Jeśli chcemy zacytować cały post to wystarczy tylko kliknąć bez zaznaczania :slight_smile:

Chodzi o oznaczanie jako przeczytanych wszystkich pozostałych nieprzeczytanych postów. Dajmy na to, wchodzisz na forum po weekendzie, masz 100 nieprzeczytanych postów, z czego ok. 50% cię interesuje, więc przeglądasz, a pozostałe 50% porozrzucane po różnych tematach, w których się nie udzielasz. Przeglądam co mnie interesuje i zostaje mi masa postów, przez które musiałabym się przeklikać przez każdy temat oddzielnie, żeby odznaczyć jako przeczytany. A tak mając opcję 'oznacz jako przeczytane', oznaczam od razu wszystkie ;)

1 polubienie

Teraz rozumiem i dodałem taką opcję. ;) Przy okazji przy klikaniu w wątek będzie przenosiło do pierwszego nieczytanego posta - zupełnie tak jak to było poprzednio.

2 polubienia

2 polubienia

Doznałam niezłego szoku, kiedy weszłam na forum. Nie było mnie przez kilka dni, a tu nagle taka zmiana.

Arabesque nie lubi zmian, oj nie. Trudno mi się przyzwyczaja do "nowości". Ale z drugiej strony to dobrze, że coś się zmienia. Trudno, przez całe życie tkwić w tym samym miejscu, no nie?

Podsumowując: pomarudzę, pomarudzę a potem się przyzwyczaję i będzie ok.

(Te kolory przywodzą mi na myśl syreny. Już nie mówiąc o grafice. Taka bąbelkowo - wodna się wydaje w takiej kolorystyce xD Wiem, dziwna jestem.)

1 polubienie

Wygląd wyglądem. Na mojej przeglądarce (Iceweasel 31.8.0 - taki otwarty FireFox dla Linuxów) nie działa prawidłowo cytowanie.

W starym układzie wszystko działało OK.

Przycisk "cytuj" robi nic. Cytowanie selektywne nie uwzględnia np załączonych zdjęć.