Na początku nie mogłam się odnaleźć, tak jak Ania nie wiedziałam gdzie szukać nowych postów, ale dałam radę z jej pomocą :D brakuje mi trochę starego wyglądu, podobał mi się ten cały mrok, ale teraz też wygląd wspaniały :3
Tak świeżo i ładnie się tu zrobiło, jeju :3 Tylko nie leży mi strona z punktami reputacji użytkownika, jest zbyt naświetlona i ta białość daje mi po oczach, do tego nicki są za jasne i prawie ich nie widzę, mogłyby bardziej kontrastować ;-; Ale pewnie tylko ja na tym forum mam ten problem, bo nie rozróżniam kolorów, więc właściwie nie musisz zwracać uwagi na moje marudzenie, Arrdian.
Wszystkie najważniejsze funkcje zdają się już działać… Poszło całkiem gładko ![]()
Małe podsumowanie:
- forum i strona są już zintegrowane, cały serwis jest dostępny w wersji mobilnej
- Zin został przeniesiony na forum - będzie łatwiej dostępny, każdy będzie mógł komentować artykuły a także proponować własne: http://forum.nightwish.pl/dzial-magazyn-dreamer-s-hideaway
- pod awatarami pojawiły się nasze imiona z profilów - często zwracamy się do siebie po imieniu, więc z pewnością nam to ułatwi komunikację
(imię można zmienić/dodać w edycji profilu)
Zmian jest o wiele więcej, ale to już z pewnością sami odkryjecie.
Kolejny na celowniku jest czat, który również zostanie bardziej zintegrowany z resztą… Wkrótce. ![]()
As you wish! ![]()
Powiem tak na plus idzie powiększona czcionka teraz to fajnie się czyta ,a na minus brak tego fajnego domku w logo był uroczy brak podpisów które były po lewej stronie pod Ksywką ,a do koloru powoli się przyzwyczajam choć czuje się jak w nowo pomalowanym pokoju
Wielkość czcionki i jej czytelność rzeczywiście na plus :) Podoba mi się też nowa wersja tego gwiaździstego tła. Poprz Poprzednio irytowała mnie opcja przekierowywania po zalogowaniu, a teraz aż przyjemnie mi się na ten ekran patrzy :)
Na minus- te wszystkie wyraźnie zarysowane linie proste i "pudełkowatość".
Mi się podoba nowa wersja, choć na razie się dopiero zaczynam przyzwyczajać - mam wrażenie, jakbym była tu po raz pierwszy :) Podobają mi się barwy, tylko mi jakoś te duże czcionki nieco przeszkadzają - są wygodne i komfortowe, ale przyzwyczaiłam się do małych literek, które w ogóle lubię, przez co trochę mi ich brakuje :undecided: . Ale i tak uważam, że zrobienie nowego wizerunku Nightwish.pl kosztowało wiele czasu i wysiłku, nie mówiąc już o zdolnościach. Gratuluję, Adrian :-D
Ale magia : D Jest ładniej wg mnie, ale ciężko na razie ogarnąć. Kwestia przyzwyczajenia : )
Mi się nie podoba to, że nie przy wszystkich nieczytanych postach widnieje "nieprzeczytany post" ;) (jak to było w poprzedniej wersji)
Chociaż wolałam starą wersję, nowa też bardzo mi się podoba. :) Przede wszystkim jest dużo jaśniej i czytelniej. :) Będę musiała się jeszcze przyzwyczaić, ale to chyba normalne. ;) W każdym razie teraz wygląd strony jest naprawdę świetny! :)
Aww, zmieniłeś wygląd strony z reputacją, kocham Cię, tato ♥
super zmiany ;)
Zmiany popierałam i popieram całkowicie... ale przyznam, że jakiś czas zajmie mi przyzwyczajanie się do tych milusińskich pasteli i przycisków w niespotykanych miejscach. :D
Nic nie ogarniam, reputacja nagle jest z lewej, była z prawej, nieprzeczytane są z boku.
Poza tym forum takie szerokie (chyba muszę zejść z mojego 125% powiększenia do zwykłego 100%, bo forum już nie jest maczkiem pisane :D
Ogarnięcie wszystkiego zajmie mi pewnie parę dni. Ale jest przejrzyściej. Gdybym się miała przyzwyczajać od zera do forum, to byłoby mi łatwiej niż do starej wersji. :)
Edit.
A będzie opcja 'oznacz wszystkie jako przeczytane" dla postów w tematach, które mnie nie interesują?
Dołączam się do pytania Sami :P
Przywróciłem stary układ przycisków w poście. Wszyscy byliśmy do niego przyzwyczajeni a były to często wykorzystywane opcje. ![]()
Masz na myśli oznaczenie wszystkich postów w danym wątku jako przeczytane? Nie wiem czy będzie to możliwe, ale spróbuję poszukać jakiegoś rozwiązania.
Przy okazji: dodałem funkcję szybkiego cytowania z poprzedniej wersji. Działa tak samo:
zaznaczamy fragment tekstu z posta, który chcemy zacytować i klikamy na ikonkę dymka (pomiędzy Edytuj i Cytuj). Jeśli chcemy zacytować cały post to wystarczy tylko kliknąć bez zaznaczania ![]()
Chodzi o oznaczanie jako przeczytanych wszystkich pozostałych nieprzeczytanych postów. Dajmy na to, wchodzisz na forum po weekendzie, masz 100 nieprzeczytanych postów, z czego ok. 50% cię interesuje, więc przeglądasz, a pozostałe 50% porozrzucane po różnych tematach, w których się nie udzielasz. Przeglądam co mnie interesuje i zostaje mi masa postów, przez które musiałabym się przeklikać przez każdy temat oddzielnie, żeby odznaczyć jako przeczytany. A tak mając opcję 'oznacz jako przeczytane', oznaczam od razu wszystkie ;)
Teraz rozumiem i dodałem taką opcję. ;) Przy okazji przy klikaniu w wątek będzie przenosiło do pierwszego nieczytanego posta - zupełnie tak jak to było poprzednio.

Doznałam niezłego szoku, kiedy weszłam na forum. Nie było mnie przez kilka dni, a tu nagle taka zmiana.
Arabesque nie lubi zmian, oj nie. Trudno mi się przyzwyczaja do "nowości". Ale z drugiej strony to dobrze, że coś się zmienia. Trudno, przez całe życie tkwić w tym samym miejscu, no nie?
Podsumowując: pomarudzę, pomarudzę a potem się przyzwyczaję i będzie ok.
(Te kolory przywodzą mi na myśl syreny. Już nie mówiąc o grafice. Taka bąbelkowo - wodna się wydaje w takiej kolorystyce xD Wiem, dziwna jestem.)
Wygląd wyglądem. Na mojej przeglądarce (Iceweasel 31.8.0 - taki otwarty FireFox dla Linuxów) nie działa prawidłowo cytowanie.
W starym układzie wszystko działało OK.
Przycisk "cytuj" robi nic. Cytowanie selektywne nie uwzględnia np załączonych zdjęć.