To bardziej ocena aktywności, nie treści
Nie da się przecież każdego kontrolować.
Jasne.
Wydaje mi się, że gwiazdki są wystarczające, ale jeśli koniecznie napisy to otwartym na propozycje. ![]()
Okej, kolejny pomysł XD (btw trochę mnie tu nie było)
Czy możliwa byłaby zmiana nicka ? (przez admina oczywiście) Mam na myśli coś w stylu każdy może 3 razy go zmienić, i byłoby to zawarte w regulaminie :3
Co wy na to ?
Adrian to ten od takich kombinacji, przekażę:)
A co jest po trzeciej gwiazdce? Nie mówcie, że czwarta, piąta etc... :P
[quote=“Haunted”]Okej, kolejny pomysł XD (btw trochę mnie tu nie było)
Czy możliwa byłaby zmiana nicka ? (przez admina oczywiście) Mam na myśli coś w stylu każdy może 3 razy go zmienić, i byłoby to zawarte w regulaminie :3
Co wy na to ? [/quote]
Kwestia jak najbardziej do obmyślenia. Wkrótce przedstawię jakby to mogło wyglądać i na jakiej zasadzie. ![]()
No tak jakby… nie chcesz żebym Ci powiedział. ![]()
No tak jakby… nie chcesz żebym Ci powiedział. ![]()
[/quote]
Chcę!!!
Przynajmniej… tak mi się wydaje ![]()
Co powiecie o rangach w postaci najbardziej charakterystycznych dla danego użytkownika cech, coś co nas opisuje i jest niepowtarzalne?
W wirze rozmowy na shoutboxie padła też pewna propozycja, by zamienić gwiazdki na kolorowy pasek powiększający się wraz z ilością napisanych postów. Z tym, że akurat gwiazdki mi się podobają, więc pasek można dodać np. na zasadzie % postów danego użytkownika ze wszystkich napisanych do tej pory na forum? Co Wy na to?
Freyja - dobry pomysł , chociaż z tą charakterystyczną cechą u niektórych będzie trudno.
Też o tym pomyślałam, że niektórych ciężko opisać. Poza tym dana osoba musiałaby zaakceptować przypisywaną jej cechę, albo sama ją wybrać. No a jesli potem coś się nam "odmieni" i nie chcięlibyśmy byc kojarzeni z takim, a nie innym opisem nas samych?
[quote=“margoQ”]Chcę!!!
Przynajmniej… tak mi się wydaje :P[/quote]
Okej, ale nie będzie tu zaskoczenia: po trzeciej jest czwarta, piąta…
Próg postów podałem gdzieś wyżej. Na czwartą chyba jest 500, z tego co pamiętam. ![]()
Problem w tym, że jeśli dojdzie więcej userów to wszyscy będą mieli w paskach maksymalnie 1-2% a może i mniej. Pasek byłby w większości prawie pusty.
Gwiazdeczki myślę, że mogą zostać. ![]()
Co do tytułu użytkownika - jest teraz ustawiony “na sztywno” dla wszystkich. Rozumiem, że chcecie bardziej spersonalizować swoje profile. Co powiecie na to, że każdy będzie mógł sobie dowolnie zmienić tytuł w zależności od tego, co mu w duszy gra?
To chyba będzie najlepsze rozwiązanie. Przedyskutowałem to z Beatą i możemy wprowadzić takie rozwiązanie. ![]()
Fakt, o tym nie pomyślałam.
Ok, ale w takim razie będzie jakiś limit znaków? Bo właściwie to, co “nam w duszy gra” teoretycznie można napisać w sygnaturce.
Wiem, czepiam się. Po prostu chodzi mi o to, żeby ten tytuł nie zajmował zbyt dużo miejsca pod awatarem, bo będziemy zewsząd otoczeni personalizacją
(a to awatar, a to podpis/zdjęcie w sygnaturce i jeszcze dowolna edycja tytułu użytkownika).
Nie żeby personalizacja była zła, ale co za dużo…
Dobra, wiem że przesadzam, bo na pewno wszystko zostanie tak ustawione, żeby była różnorodność i dowolność w tytułach, ale bez przesadnego rozbuchania na niewiadomo jaką ilość zdań wielokrotnie złożonych XD
Heh, w tej chwili chyba przekroczyłam limit gadania samej do siebie, więc już kończę i się zmywam. ![]()
Ok, ale w takim razie będzie jakiś limit znaków? Bo właściwie to, co “nam w duszy gra” teoretycznie można napisać w sygnaturce.
Wiem, czepiam się. Po prostu chodzi mi o to, żeby ten tytuł nie zajmował zbyt dużo miejsca pod awatarem, bo będziemy zewsząd otoczeni personalizacją
(a to awatar, a to podpis/zdjęcie w sygnaturce i jeszcze dowolna edycja tytułu użytkownika).
Dobrze, że o tym wspominasz.Myślałem nad tym również. Domyślny limit wynosi 40 znaków i myślę, że to w zupełności wystarczy. Ba, można nawet zmniejszyć do 20 bo pewnie będą tam umieszczane pojedyncze wyrazy. Także na spokojnie wszystko ustalimy i możemy wdrażać, jeśli taka opcja Wam się podoba.
Nie żeby personalizacja była zła, ale co za dużo…
To prawda, umiar być musi, bata nie ma.Nie chcemy przecież z forum robić choinki. Czytelność jest bardzo ważna.
Heh, w tej chwili chyba przekroczyłam limit gadania samej do siebie, więc już kończę i się zmywam.
Powiadasz? A zobacz, każdy może to przeczytać teraz.
No dokładnie ![]()
to była taka jakby metafora, bo jak za dużo napiszę, to potem mam wrażenie, że nikt nie bedzie tego czytał w całosci, czyli wychodziłoby na to, że gadam sama do siebie.
Proponuję żeby ktoś kompetentny zajął się wątkiem, związanym z tłumaczeniem tekstów.
Bo sami widzicie, że te które można znaleźć w internecie nadają się tylko do...kosza :cool:
[quote=“Nightfall”]Proponuję żeby ktoś kompetentny zajął się wątkiem, związanym z tłumaczeniem tekstów.
Bo sami widzicie, że te które można znaleźć w internecie nadają się tylko do…kosza
[/quote]
Miałem taki pomysł by tłumaczyć teksty by zachować jak najwięcej sensu utworów. Jest to bardzo czasochłonny proces i sam zapewne nie dam rady. Chętnych do pomocy zapraszam na PW. ![]()
Jezu jest na tak przykro ;_; nie wiem co ze sobą zrobić... SB ;_;
Kubuś , a szare mydło ma?to niech użyje i luz;) Nie będzie sb i nie będzie gier- powiadam , ja Admin;)
Wybór był prosty:
Dostępność forum czy SB... wybraliśmy pierwszą opcję. :) Pomyślimy nad jakimś innym rozwiązaniem jeszcze... :)
Cel uświęca środki. Mówi się trudno i żyje się dalej.