Galeria Ancient

Jestem pewien, że nie mal wszystkie zdjęcia zrobiłem za pomocą SE c902

Kocio bada mój telefonik

Moje ulubione, niebieska ważka :), a sama ważka to symbol Amethystium

Nie wiele takich zim

Ruiny za młynem, na moim podwórku

To mnie najbardziej ciekawi, jaką postawę przyjęła Tina, pieska nie ma wspomnienia zostały

Ale tu i na poprzednim jestem pewny, że to nie był mój telefon, tylko jakiś, aparat cyfrowy, dla ciekawskich potem uzupełnię informację.

Foto przeróbka, kiedyś miałem taki widok na biurko, z łóżka

Na wszechświat, przez teleskop

Grafika z pomocą Flame Painter, tego nie da ci Photoshop, a o to:

symbolika żywiołów, za wskazówkami: na szczycie błyskawica, ziemia, ogień, woda, wiatr

Woda w mej magicznej wizji

trochę innych fotek na:

https://www.facebook.com/damian.k.stepien/photos_albums

To tak: zwierzaczki i natura to jest to co lubię oglądać na fotkach.

Wszelkie fotograficzne i graficzne fantazje dają tak dużo możliwości interpretacyjnych, że zabrakłoby prądu;)żeby je opisać. Zawsze zawierają wrażliwość autora i jego wizje- wolę więc poczekać na jego komentarz:)

1. Kot gotowy na ruch.

Pozycja obserwacyjna, dla mnie ten obraz pokazuję gotowość i skupienie.

2. Blask kwiatu, w blasku słońca.

Nie mal zwykł kwiat, jego położenie w babcinym ogródku wskazywało na to, że jest chwastem, polnym kwiatkiem, w naturze każde żyjątko, istota, jest wyjątkowa, i może wyrazić swoje piękno.

3. Wędrująca niebieska ważka.

Lubie różnorodność, ale nie do znudzenia, być podobnym, ale nie identycznym, byśmy się uczyli i się wspierali.

4. Poszukiwania

Odkrywczość to jest coś, co po każdym można by się spodziewać. Dla mnie to sens życia,

złe nastawienie znanego przysłowia, "Ciekawość to pierwszy stopień do piekła".

Po co posługiwać się wiarą, to nie jest wiara to Regulamin, mówi się, że "Bóg tak chciał", i to są zasady moralne to po co są pisane, zasady moralne to niepisane prawo, mamy życie z niego bierzmy doświadczenie, bo nikomu nie pomorze, ksiądz i jego kazanie.

5. Niezwykła zima

Wszystko ma swoje zalety, śnieg na iglo to też ciepły domek i może dać dużo zabawy gdy jest go "pełno"

6. Stare budowle, ruiny

Wiele jest ich, mają tyle samo lat co ta, ale ta jest wyjątkowa, przypomina zamek, żadne młodsze ruiny mnie tak nie zachwycają jak średniowieczne zamki

7. Postawa, pozowanie

Jak dla mnie ten pies pokazał że jest taki jak człowiek, każda istota jest wyjątkowa i ma duszę

8. Kocie rodzeństwo, postawa

Tu to samo, tym razem koty

9. Zimne ognie

Ciekawostka naukowa, aparat fotograficzny rejestruje wiele fal, światło ognia sugeruje że jego temperatura jest wysoka i można się poparzyć, za to cząsteczki wyrzucane są zbyt małe, aby to poczuć.

10. Dwu tonowy obraz

Nawet mając dwa kolory można stworzyć coś niezwykłego.

11. Biały świat?

Widok księżyca przez teleskop to coś niezwykłego, ten obraz nie wydaje tego, ale dla mnie to niczym biała czekolada, a inny świat tak blisko, to jeszcze wspanialsza wiadomość.

12. Czas magi

Podstawa w mojej magicznej ideologii, Fiolet oznacza Błyskawice(prąd), Brąz to Ziemia(ciało stałe), Pomarańcz jest nim Ogień(silne drgania cząsteczek), Błękit to Woda(ciecz), Szary oznacza Wiatr(ruch mas). Ziemia wchłania błyskawice, ogień topi ziemię, woda gasi ogień, wiatr zabiera wodę. błyskawica wstrzymuje wiatr.

13. Woda w dłoni maga.

Jeden przykład żywiołu, widzowie fanatazy na ekranie czy w grach, czy na jakimś zdjęciu z efektami specjalnymi

Kojarzą zagadnienie "kula ognia", oczywiście ten obraz mógłby przedstawiać kule ognia, bo ogień ma wiele barw, i też nie przedstawia wody rzeczywistej, tylko grę światła opierającego się na kuli, tak wyobrażam się postać zaklęcie magicznej kuli, między innymi żywiołu wody.

Ancient, jestem pod wrażeniem, opis prac jest wyczerpujący i dał mi sporo zrozumienia dla Twojej wrażliwości:)

Apropo niebieskiej ważki, mnie też zawsze się one podobały, ale chyba? ich wyjątkowy kolor uruchamia u mnie jakiś niezrozumiały lęk przed nimi?

Wielkie dziękuje.

Wyjątek, nietypowość, nie z tego świata, nie zwykłość tego przykładu sprawia, że mogą wydawać się, iż znajdują się z niecnego powodu, technologia, tajemnica, która spowalnia świat.

Albo niczym obcy z innego świata, co on zamierza?

Ja uznaje wiele odmienności, ale są rzeczy które uznaje za nie naturalne, nie przepadam za nimi w różnym stopniu.

Czy w tym coś jest czy masz inną teorię? Myśleć jak ten robaczek 4. Poszukiwania, badaj to albowiem to cie zbawi.

Też fotografujesz Soniakiem? Hehe, pjonteczka :D

Pierwsze zdjęcie najbardziej mi się podoba :)

Bardzo ładne zdjęcie z 3 kotkami :)

Najnowsze fotki, Nokia X3

Górne pole, moje podwórko.

To i poprzednie:

Opiekunka Zima

Gdy śniegu pełno on izoluje ciepło.

Sandomierz zimą.

Dziś rano droga do szkoły.

Miałem okazje trochę po wędrować po mieście, bo miałem podwózkę "Pod zamek"

do szkoły na 8.00, jakieś 10 minut drogi, a była 7.20

Ludzka naturalność

Jak naturalne na świecie jest życie człowieka.

Ludzka ręka

Ukazuje elementy człowieczego pomysłu, że i one należą do natury, ale czy mogą się zgrać z naturą, czy są naturą?

Dla mnie tak człowiek jest częścią natury.

Ale wole zdjęcia gdzie człowieka najmniej widać.

Niedaleko na prawo od tej chałupki po drugiej stronie drogi, jest przystanek gdzie wysiadłem

Widzicie to ten zamek

a w tą stronę będę szedł

1 polubienie

I niech ktoś powie, że zima nie jest piękna:) Dwie pierwsze fotki, samo piękno)

dziex :)

coś mi się znalazło

kreacja lodowa

Jak widać jakie nieraz twarde skorupy zostawia śnieg, choć takich widowiskowych nie ma na ziemi.

Przyroda jest nie oceniona, żaden aplauz nie odda jej magii:)

Tak jak jest,

a teraz mój

Sen o wilkołakach

Siedząc w rozpaczy, w strach bogatymi myślami

na stopniu, w dużym holu przed zakneblowanymi dźwiami

ruszam, zobaczyć

z tyłu, z ciekwości raczyć

a czy za oknami

niebezpieczeństwo ukrywa się przed mymi oczami

Cisza, wilkołaki

do miasteczka, gdzie człowiek nijaki

Czas ruszyć

Strach ogłuszyć

Drzwi, z rozmachem otwieram

W drodze zaklęcie wybieram

Wędrując brukowanymi ulicami

miedzy tymi starymi domami

budowanymi szarymi, dużymi cegłami

rzucam w nich, magicznymi kulami

By napastników obezwładnić

a ran na ich ciele nie ujawnić

Umysł obserwuje,

jak nikt do ataku się nie szykuje

w długim, ciemny płaszczu pod kolumną stoje

skąd patrze na ciała istot, narazie formy ludzkie, swoje

Wrodziłem do tamtego domu

tam, dwie kobiety, ale na co one komu

Rozmawiają,

wilkołakami się być wydają

Blondynka, szczupła, prosto włosa

Brunetka falisto, kręcono, o lekko rozłożystych włosach

mniej szczuplejsza, a zgrabniejsza,

kształtniejsza

Ciemno włosa podchodzi

patrzy, oczami myślami wodzi

Co jej do głowy przychodzi

czynami, wrogość czy wdzięczność zrodzi

1 polubienie

to jedno zdjęcie... zimne ognie chyba, jeśli się nie mylę - genialne !

Kosmiczne roślinności :)

Niektóre widziałem, niektóre zmyśliłem.

2 polubienia

wybacz za plagiat... tak wyglądają moje rysunki z wykładów

2 polubienia

Nie skupiałem się na zasadach ich sposobu wykonania, tylko na tym co mają przedstawić, a to są moje myśli.

więc robię to dla siebie nie dla innych, wiec nie każdemu się spodoba, a kreskówki też mają swój styl rysowania ich to nikt nie definiuję, ale ocenienie czegoś na podstawie innych, to nie jest na miejscu, zwłaszcza na podstawie siebie.

XD Moje to może nie z wykładów, a z laborek…

Ancient, jeśli będziesz miał kiedyś taką okazję: pooglądaj różne mikroorganizmy pod mikroskopem - może to byłaby jakaś inspiracja i wtedy powstałoby coś o wiele bardziej niesamowitego niż kłaczki osadu czynnego, które miałam (nie)przyjemność oceniać na mikrobiologii (i jeszcze to liczenie wrotków i innch - masakra; jak mam coś policzyć, kiedy to się nieustannie porusza i ucieka z pola widzenia? :P).

Obrazy z mikroskopu skaningowego ! To mogłaby być cudowna inspiracja

Wole drzewa, i inne takie, drzewa są tak pokombinowane.

Nie interesują mnie bakterię, drobno ustroje, są tak proste, że aż rożne po za tym nie mam mikroskopu chyba, że znajdę okazje na allegro z teleskopem. :D Może kupie mikroskop oddzielnie, ale raczej nie prędko.

Widzę, że rysunki uważacie za marne, no cóż nie jestem dobrym rzemieślnikiem, ale tylko chciałem pokazać swoje wizje. Zawsze są te "holerne zasadady".

Pierwowzór

A reszta to przeróbka tego co spotkałem.

Rośliny lotne, pierzaste :)

Pierzaste ziele

Gra światła

Promienie

Blask

Aura z niebios :)

Ściemnienie

Roślinka

Zielone serca

1 polubienie

Ancient, czytam Twoje posty, oglądam Twoje prace i jestem mocno zaskoczona potęgę Twojej wyobrazni i wrażliwości. Każdy ją ma, jasne, ale o swojej piszesz wyjątkowo dobitnie, z absolutną pewnością siebie - to świadczy o Twojej prawdziwości, a to z kolei jest niezmiernie cenne:)