Niestety słaba jestem w te klocki... z karcianek znam i lubię tylko MtG (aczkolwiek to na komputer jest), z rpg - Vampire the Masquerade ofc (też z wersją na komputer) a z typowo komputerowych Heroesi (III i V) i Warcraft. Ostatnio dokonałam zakupu "Wiedźmina 2", ale jeszcze nie miałam przyjemności. Reszty nie ogarniam, albo wyleciało w pamięci :P
Zawsze zastanawiałam się, co Ci wszyscy zapaleni gracze widzą w takich Assasinach, Skyrimach czy czymś takim...
dopiero jak sama odpaliłam grę brata to się przekonałam :D To był nasz kochany, polski Wiedźmin - przeszłam pierwsze trzy misje i stwierdziłam, że jestem beznadziejna w te klocki. Lubię światy, w których osadzone są gry o tematyce fantasy, nawet ostatnio myślałam o pograniu w Skyrim (koleżanka się podniecała, ale ją olałam. Dopiero kiedy pojawił się utwór Petera Hollensa i Lindsey Stirling, w którym się totalnie zakochałam to mnie bardziej ta gra zainteresowała). Skończyło się jednak na ciągłym odkładaniu i do dziś nie mam postaci :D
Kiedyś, kiedy byłam tylko gimbusem i nie wiedziałam co oznaczają słowa "nie mam czasu", grałam w Simsy - tylko po to, żeby budować i urządzać dom, a potem uśmiercać rodzinę. Później trochę w GTA - tylko po to, żeby na kodach rozwalać miasto i uciekać przed wojskiem xD Ostatnio też powróciły wspomnienia i musiałam pograć w Mario o Bombermana :D
Dzisiaj gam głównie w karcianki - zarówno w wersji online jak i na żywo. Texas Holdem, niekiedy Omaha, Tysiąc i Remik głównie. Oczywiście wolę pograć twarzą w twarz w sobotę z rodzinką :)
Kiedyś wkręciłam się też w Mahjong :D Kocham Eurobiznes i Tabu :D
Wiem, że to nie bardzo wlicza się w typowe gry, ale uwielbiam też sudoku XD
Teraz nie mam czasu na gry. Bo to straszne pożeracze czasu, jeśli fabuła wciągnie :)
Najbardziej lubiłam Gothic 2 + noc Kruka i Star Wars KOTOR (tą drugą prawdopodobnie najbardziej, za zwroty akcji)
Jeszcze mogłabym polecić alice american mcgee - W której to, znana wszystkim Alicja przeżyła traumę w dzieciństwie, trafiamy do jej głowy, by pomóc dziewczynie :)
Przez jakiś czas grałam, teraz kiedy sięgam po jakąś grę mam wrażenie, że to odgrzewane kotlety. Grafika coraz lepsza ale raczej trudno o spotkanie wyróżniającej się fabuły.
I obecne, nawet nie mam na to czasu
Jestem fanką gier konsolowych (sama jestem szczęśliwą posiadaczką PS3), toteż do moich ulubionych należą takie gry jak Fifa '12/'13, czy Gran Turismo 5 i jak na razie nie mam do nich absolutnie żadnych zastrzeżeń.
Haunted znam ten ból ;/. Dragon Age, to bardzo sympatyczna gra Jeśli podoba Ci się jej klimat, to polecam Ci “Star Wars KOTOR”, ma dużo mniejsze wymagania, a fabuła jest wciągająca.
MtG od jakiegoś czasu, odziedziczona po kuzynie dość pokaźna kolekcja kart z różnych edycji, jak również dokupione już własnoręcznie talie i boosterki :)
Kompiuterówki:
Heroes III
NFS Carbon
Diablo II LoD
Devil May Cry 4
Kompiuterówki sieciowe:
Lineage 2
World of Warcraft: The Burning Crussade
League of Legends
Do tego całe mnóstwo ROMów z grami z nieśmiertelnego Pegasusa :D A poza tym pogrywam sobie razem z moją połówką w tekstowe MMO :)