Nightwish na Sporcle

Witajcie, szanowni fani!

Przygotowałem ostatnio kilka muzycznych quizów na serwisie Sporcle, którymi chętnie się z wami podzielę.

Dotyczą one tekstów piosenek - mając podany fragment tekstu należy wybrać z listy fragment, który w piosence następuje po nim.

Nie jest wymagana rejestracja, po prostu naciskamy przycisk "play quiz" i do boju.

Starałem się tak dobierać fragmenty, aby pochodziły one z każdego etapu twórczości zespołu, zarówno z tych bardziej, jak i mniej znanych piosenek. Generalnie jeżeli ktoś zwraca uwagę na teksty to nie powinien mieć wielu problemów.

Do rzeczy: quiz dotyczący Nightwish: https://www.sporcle.com/games/andyln/follow-that-lyric-nightwish

A także, dla zainteresowanych, podobny quiz dotyczący solowej twórczości Tarji: https://www.sporcle.com/games/andyln/tarja

Proszę również o dzielenie się wynikami i komentowanie w taki sposób, aby nie zdradzać odpowiedzi ułatwiając innym zadanie

Miłej zabawy!

1 polubienie

Chyba wiem kim jesteś :D

Temat fajny, świetny do dyskusji i dziwne że nikogo nie zaintrygował!:(

Fajne ::) Miałam 75%, co nie jest jakimś strasznym failem, ale dobrze też nie jest ::)

Ktoś grał? Pochwalcie się wynikami

Tarjowy quiz już kiedyś zaliczyłam, ale wciąż nie jest idealnie, bo "tylko" 90 %. Znowu dwie linijki mi się pomieszały :P

W Nightwishowym "porażka" - 65 %. Chyba muszę się uważniej skupić na tłumaczeniach Tuosiowych liryków :-D

Rzeczywiście bardzo fajny quiz, zagrałabym jeszcze :D udało się 100%

Even Tina Turner agrees: you're simply the best!

Udało mi się odgadnąć wszystkie ;) Nie ukrywam, że był tu obecny pierwiastek szczęścia, bo niektóre liryki dobierałem do rymu albo zgodnie z kontekstem... ;)

Tarjowe liryki mnie pokonały: 59%

No cóż... ;)

Nightwish 100%, ale nie mogło być inaczej. :D Tam był też tekst coveru, czyli tak nie do końca nw.

Za to Tarja tylko 13%, od strony lirycznej Tarja nigdy nie byłą interesująca, więc tyle co ze słuchu pamiętałem, jak widać niewiele.

Nightwish na 90%, Tarji nawet nie próbuję xD Nigdy nie pociągała mnie jej solowa twórczość, znam tylko kilka utworów.