Propozycje i uwagi

Wszelkie propozycje dotyczące działania strony i forum, a także uwagi na jej temat proszę kierować tutaj. :)

Może by tak stworzyć jakieś rangi związane z NW ? :P + Jakiś dział na wszelkie facebooki, last.fm i tym podobne tematy - ogólnie miejsca w sieci.

A tak z innej beczki: to ja chyba osta powinnam dostać :(

A kolega ma rację: popieram.

Co masz dokładnie na myśli?

Nie wiem czy osobny dział jest konieczny, bo tych portali nie ma zbyt wiele. Można wrzucać swoje linki do profilów jako posty w tematach. :slight_smile: Ewentualnie jest możliwość wyświetlania ikonek do profilów w widoku wątku.
Przykład: http://mods.mybb.com/uploads/previews/13556-1290354102-socialicons_postbit_classic.png
Myślę, że to lepsze rozwiązanie - co sądzicie?

I też pytanie się nasuwa: jakie społecznościówki powinny zostać uwzględnione? Facebook, twitter, nk, last.fm…?

Zamiast osta będzie chłosta! 10 batów, 5 przysiadów, 10 pompek. :smiley:

[quote=Adrian]
Nie wiem czy osobny dział jest konieczny, bo tych portali nie ma zbyt wiele. Można wrzucać swoje linki do profilów jako posty w tematach. :slight_smile: Ewentualnie jest możliwość wyświetlania ikonek do profilów w widoku wątku.
Przykład: http://mods.mybb.com/uploads/previews/13556-1290354102-socialicons_postbit_classic.png
Myślę, że to lepsze rozwiązanie - co sądzicie?
Już spotkałam się z takimi opcjami na forach. Jeśli jest taka możliwość, to ja jestem za, albowiem ma to ten plus, że nie trzeba wertować całego wątku w poszukiwaniu kolejnych linków.

I też pytanie się nasuwa: jakie społecznościówki powinny zostać uwzględnione? Facebook, twitter, nk, last.fm…?
Twittera nie używam (ale to nie znaczy, że ma nie być :stuck_out_tongue: ), natomiast wiem, że gdzie indziej bywa jeszcze uwzględniany myspace. Jednakże się nie upieram :stuck_out_tongue:

Co inni sądzą o takim rozwiązaniu?

Pod tym względem moje Ph jest obojętne ;p Może być, ale nie musi :D

Ja tak z innej beczki...

Może tak jakiś osobny dział na fforumowe gry i zabawy?? Na innych forach widziałam różne tematyczne gry, np. "piosenka na ostatnią literę", "skojarzenia", czy "czego teraz słuchasz?". Co wy na to? :)

[quote=“Jillian”]Ja tak z innej beczki…
Może tak jakiś osobny dział na fforumowe gry i zabawy?? Na innych forach widziałam różne tematyczne gry, np. “piosenka na ostatnią literę”, “skojarzenia”, czy “czego teraz słuchasz?”. Co wy na to? :)[/quote]
Również widziałem taki dział na wielu forach i zawsze postrzegałem go jako nabijacz postów. Ludzie pisali cokolwiek, byle licznik postów wzrastał. Ponadto takie gry odciągają od właściwych dyskusji a tego wolelibyśmy uniknąć. :slight_smile:

No faktycznie dla niektórych to tylko nabijacz postów, ale przyznam, że niektóre gry słowne były niezłe i całkiem zabawne :D

Co masz dokładnie na myśli?

Coś bardzo często spotykanego na wszelakich forach :stuck_out_tongue:
Przykład:
1-100 postów - jakaś tam ranga, np tytuł piosenki.. no coś opartego na tekstach NW, związane z zespołem i tak dalej :stuck_out_tongue:
Jako tako nie mam pomysłu, można by zrobić jakieś wybory. Każdy chętny daje propozycje rang i głosujemy na najlepsze :stuck_out_tongue:

Czekaj, czekaj... Coś jak: (np.!!!!!) 1-50 pkt - Duch, 51-100 - Nawiedzony, 101-250 - Pacjent Ośrodka Leczącego Uzależnienie Forumowe... ??? (Tyle, że o ile rozumiem, bardziej związane z NW i po ang :P)?????

To może po przekroczeniu magicznego progu jakiegoś tam rangę można by wybrać samemu?

[quote=“Haunted”]Przykład:
1-100 postów - jakaś tam ranga, np tytuł piosenki.. no coś opartego na tekstach NW, związane z zespołem i tak dalej :P[/quote]

Myślałem nad takim rozwiązaniem. Zazwyczaj na forach są to nazwy albumów, np. Angels Fall First, Oceanborn, Wishmaster… Z chwilą zwiększania się licznika postów zmienia się nazwa albumu.
Uznałem, że to nie do końca spełnia swoją funkcję. Cóż może oznaczać nazwa piosenki/albumu pod nickiem usera? Dlaczego Oceanborn ma być niżej od Imaginaerum skoro oba albumy są świetne? Wprowadziłem więc system gwiazdek, które wg mnie lepiej świadczą o poziomie wtajemniczenia użytkownika. :slight_smile: Nie jest to lepsze rozwiązanie?

Ja się nie upieram :stuck_out_tongue:

Ja też nie, ale chciałbym ustalić z Wami najlepszą opcję. :)

Zróbmy głosowanie :P

Ja jestem za rangami :) A jakie ? To już jest mi obojętne :> Tak samo jak kolejność.

Hmm a może kompromis?

Gwiazdki by zostały, a rangi (nie koniecznie nazwy albumów) mogłyby być w miejscu, w którym jest napisane "Użytkownik". W ten sposób na podstawie gwiazdek, będzie można się domyślić poziomu "wtajemniczenia", a takie rangi często są dla ludzi atrakcyjne.(w pewnym sensie jak nagroda za wypowiedzi) xD

Podoba mi się propozycja Nightfall :) Macie jakiś pomysł na rangi adekwatne do poziomu postów?

Przykładowo:

Nowy - 0

Zaawansowany - 100 itp itd...

Tylko pytanie, czy osoba z 20 konkretnymi postami miałaby mieć gorszy tytuł od osoby, która napisała 100 mało konkretnych?

A jest możliwe ustawienie naliczania postów w konkretnych działach? Wtedy można by stworzyć osobny na gry forumowe.

Można skorzystać z tytułów utworów
Najwyższy poziom to może być np. Ocean Soul, niższy Wishmaster itd :slight_smile:

Tylko pytanie, czy osoba z 20 konkretnymi postami miałaby mieć gorszy tytuł od osoby, która napisała 100 mało konkretnych?

Nigdzie nie jest sprawiedliwie, w tej kwestii. Jeśli nie planujesz tu umieszczać gier, to ludzie raczej nie nabiją zbyt wielu “pustych” postów :slight_smile:

1 polubienie