Mam nadzieję, że to odpowiedni dział na taki temat.
Jakie są wasze ulubione cytaty? Oto kilka moich ulubionych:
''To numer dla tych wszystkich, którzy mają coś, co wypełnia ich życie, jakąś pasję....ale w głębi zastanawiają się czy to jest dobra droga, czy to ma sens.....nigdy, przenigdy się nie poddawajcie. Jedyne co musicie zrobić, to mocno w to wierzyć'' Axl Rose
''Kiedy inni oczekują od nas, że staniemy się takimi jakimi oni chcą żebyśmy byli, zmuszają nas do zniszczenia tego kim naprawdę jesteśmy. To dosyć subtelny rodzaj morderstwa. Większość kochających rodziców i krewnych popełnia je z uśmiechem na twarzy.''- Jim Morrison
''Nie jestem szalony, interesuje mnie wolność.''- Jim Morrison
''Jeśli moja poezja ma jakiś cel, to jest nim ocalenie ludzi od postrzegania i czucia w ograniczony sposób.''- Jim Morrison
''Rozmyślanie o śmierci jest rozmyślaniem o wolności'' Jim Morrison
''Ludzie boją się śmierci bardziej nawet niż bólu. To dziwne, że się jej boją. Życie boli dużo bardziej niż śmierć. W momencie śmierci, ból się kończy. Więc koniec to chyba twój przyjaciel. ''-Jim Morrison
''Muzyka to najlepszy język do poruszenia serc ludzi na całym świecie''-Jimmy Page
''Nawet teraz, gdy otwieram futerał ze starą drewnianą gitarą, mam ochotę do niego wskoczyć i zamknąć wieko''- Keith Richards
''Ludzie pytają: „Dlaczego nie dasz sobie z tym spokoju?”. Nie mogę iść na emeryturę, zanim kopnę w kalendarz. Nie sądzę, że rozumieją, co mam z grania. Nie robię tego dla kasy ani dla was. Robię to dla siebie.'' - Keith Richards
„Spójrz na mnie: podkoszulka, dżinsy, wysokie buty- to jestem cały ja. Niczego poza tym nie ma i nigdy nie będzie. Odrzuca mnie nawet sama myśl, że muszę pójść do jakiejś pierdolonej garderoby i przebrać się w inne ciuchy, by wyjść na scenę i grać. Daj mi kawałek dachu nad głową i coś do picia; to jest wszystko, czego mi potrzeba. Czy pieniądze mogą coś w tym zmienić?” Slash
Te cytaty w pewien sposób przedstawiają moje postrzeganie świata.