Wersja mobilna

Od jakiegoś czasu pracuję nad wersją mobilną, ale póki co jest to faza projektowania. Poniższe linki to makiety, nie gotowy styl.

Otóż, żeby wszystko zgrabnie działało musiałem dokonać kilku zmian: przeniesienie panelu na samą górę + zmiana widoku postów.

Przy okazji zoptymalizowałem nieco styl żeby się szybciej ładował - wszelkie zbędne obrazki zostały zmienione na ikonki z fonta i gradienty wygenerowane przez przeglądarkę. Mógłbym drążyć temat, ale nikogo nie interesują technikalia, więc przechodzę do sedna. :D

Widok forum:

http://nightwish.pl/mobile/

Widok wątku:

http://nightwish.pl/mobile/thread.html

Żeby zobaczyć forum w wersji mobilnej, musicie pomniejszyć sobie okno przeglądarki tak mniej więcej do rozmiarów ekranu smartfona. Strona automatycznie się dostosuje do małych ekranów.

Potrzebuję Waszych opinii, czy zmiany Wam się podobają, czy chcielibyście coś zmienić itp.

Zaznaczam, że styl jest nadal w fazie projektowania, więc pewne elementy mogą ulec zmianom!

1 polubienie

Adrian, od kiedy speakasz po łacinie?? :D

Jak dla mnie pełna wersja na tel/tablecie jest najlepsza z wszystkich widzianych i niech już będzie taka ^^

Wersja mobilna bardzo fajna, przejrzysta i o to chodzilo :)

Lepsza od poprzedniej. Naprawdę dużo lepsza.

1 polubienie

Teraz przypomina nasze forum :D. Jestem na tak, zróbmy taką.

Strona główna:

- po duużym zmniejszeniu menu w headerze rozlewa się na inne części - proponuję wstawić mu jakieś oblewanie tekstu ;) No chyba, że to efekt zamierzony...

- to samo się dzieje z poddziałami np. Zloty - strasznie się zlewają

Wątek:

- ikonka wiadomości pod profilem jest ścięta

Na razie tyle zauważyłem :)

1 polubienie

Nie od dziś wiadomo, że Facebook śledzi każdy nasz ruch i kombinuje jak bardziej nas uzależnić od siebie (kasa, kasa, kasa).
Zauważyli smutną prawdę - najważniejsze są obrazki, wpis bez obrazka nie jest warty funta kłaków - większość go po prostu oleje. Co robią specjaliści od interfejsów? Oczywiście powiększają obrazki, zmniejszają całą “zbędną” resztę by nie przeszkadzała…

Facebook już od dawna nie jest wartościową platformą do kontaktów. On wychowuje ludzi - piszą coraz krótsze notki, najlepiej jednowyrazowe, dowalają garściami emotki, im większe i bardziej kontrowersyjne zdjęcie tym lepiej… Tak, to przepis na idealny wpis!

Korzystam z Google Chrome. :)

1 polubienie

Dzięki Fik, naprawiłem. :)

1 polubienie

Mnie się bardzo podoba. Z racji, że od niedawna jestem posiadaczem smartfona - byłoby to mega plus, bo ograniczyłem korzystanie z komputera do 2-3 razy w tygodniu ;)

Na wersji mobilnej są za duże avatary. I jest trochę słabo czytelna. Ta nowa jest lepsza, a przynajmniej - ładniejsza.

Właśnie przejrzałem… tragedia! Zdaje się, że po aktualizacjach się kompletnie wysypała.
Intensywnie pracuję nad wersją mobilną forum (i wkrótce strony). Oznacza to nie tylko ułatwiony dostęp do NW PL ale także odświeżenie wyglądu i przyspieszenie wczytywania treści. To wymaga sporo pracy i projektowania, więc dlatego tak długo to trwa.

1 polubienie

Ostatnio byłem u kuzyna na smartfonie na forum i bardzo mi się ten wygląd spodobał. :)

U mnie chyba nie działa prawidłowo. Wszystko jest na białym tle, avatary na środku, bardzo nieczytelnie no i ogólnie dziwnie. Ale na szczęście mogę korzystać z wersji standardowej na telefonie i jest wszystko okej ; )

U mnie jest tak samo jak u Nymph od czasu gdy zmieniliśmy adres. I z tego co zrozumiałam na razie tak powinno być, bo prace nad wersja mobilną trwają.

1 polubienie

Myślałam, że jest już taka jak być powinna, gdy przeczytałam post Aresa ; )

Ale ja mam zapłon dopiero teraz ogarnąłem, że zmienił się wygląd forum. :)