Apel do userów DE

Paula - o to się nie martw, będą terminy ;) niedługo otrzymacie informacje, tylko musimy najpierw dokładnie wszystko ustalić ;)

Dzień dobry. Poszukuję tłumaczy chętnych do pracy :)

Jesli to teksty, to jestem chetna, ale jesli cos dluzszego, to niestety wypadam.

Coś dłuższego... zdecydowanie...

A o co dokładnie chodzi?

Jak będzie coś oprócz tłumaczeń, to chętnie pomogę : )

Kochani!

Bardzo potrzebujemy ludzi chętnych do tworzenia DE. Głównie tłumaczy. Z zapałem. Sporo jest do tłumaczenia, a wciąż pojawia się coś nowego. Nie oferujemy nic w zamian, nawet ciasteczek, ale za to jaka to jest satysfakcja - zobaczyć swój tekst na stronie :) no i świetny sposób na ćwiczenie języka angielskiego (oraz polskiego, korekta wytknie wam wszystkie błędy i wytłumaczy dlaczego ma być tak, a nie inaczej!).

To jak będzie? Pomożecie?

PS. W pakiecie śliczny kanarkowy kolorek nicka i posada Redaktora. Gwarantowane. Póki będą jakieś efekty :P

EDIT: Osoby chcące pisać artykuły w języku ojczystym również poszukiwane !!!

Evi, ja mogę się pisać na to, ale jedynie jeśli będzie miało być tak, jak ustaliliśmy poprzednio, gdy byłaś w Poznaniu.

Mogę coś przetłumaczyć. Wolałabym tekst, niż ze słuchu :D

Prośba do tłumaczy.

O ile możecie - nie tłumaczcie zaimków osobowych (ona, ja, my). Zwłaszcza przed czasownikami. Większość wyrzucam.

Jak zapewne niektórzy zauważyli, zrezygnowałam z korekty materiałów na stronie. Moja decyzja nie miała nic wspólnego z żadnym byłym/aktualnym użytkownikiem forum (choć przez interpunkcję Adriana nieraz przerywałam, aby odpocząć i przeczytać coś poprawnie napisanego). Mam swoje priorytety i ograniczony czas. Wolontariat, rodzina, znajomi, rozwijanie zainteresowań są dla mnie ważniejsze niż męczenie się z waszymi błędami (poprawienie jednego artykułu trwało od 1.5 do 2.5 h, czasem dłużej - moje oczy nie lubią ekranu komputera). A niedługo rozpocznę studia - Toruń jest oddalony od mojej miejscowości o 460 kilometrów, zaś mój kierunek należy do bardzo czasochłonnych, jeśli wierzyć opiniom innych ludzi i informacjom na stronie wydziału. Skoro teraz mam kłopot ze znalezieniem czasu i chęci, to co będzie później?

Rezygnacja była konieczna.

Jeśli ktoś ma jakiś problem z gramatyką lub ortografią, może mnie poprosić o pomoc - postaram się pomóc, o ile będę znać rozwiązanie. Tylko nie liczcie, że poprawię wam jakąś dłuższą formę wypowiedzi.

Dziękujemy Morderczyni za aktywny udział w budowaniu DE przez długi czas. Mamy nadzieję, że mimo nawału obowiązków zajrzysz czasem do Nas i napiszesz jak się masz?

A jeszcze nie tak dano temu napisałaś mi, że robię postępy. :smiley:

W imieniu całego DE jeszcze raz dziękuję za wkład w rozwój naszego małego Nightwishowego poletka w sieci oraz życzę powodzenia na “nowej drodze życia”. :slight_smile:

1 polubienie