Erno "Emppu" Vuorinen

Jak dla mnie szok, chętnie wezwałabym nadwornego encyklopedystę- zapytać o opinie?

W 2007 był taki projekt Guitar Heroes w Finlandii że zaprosili 11-stu znanych fińskich gitarzystów z popularnych grup, obok Emppu m.in Alexi Laiho, Timo Tolkki czy Zachary Hietala (brat Marco) i każdy miał zagrać jakiś instrumentalny numer na wspólną składankę i to jest właśnie numer Emppu z tej składanki, z tego co wiem powstał on rok wcześniej.

W ramach promocji tego wydawnictwa 6 XI 2007 w Tavastia Club w Helsinkach zagrano koncert pod hasłem własnie guitar heroes na którym prawie wszyscy uczestnicy składanki wystąpili. Emppu jednak tam nie było bo grał wtedy z Nightwishem trasę po usa.

Oprócz wspomnianego utworu Emppu zagrał jeszcze solówkę we wspólnym kawałku wszystkich biorących udział w składance gitarzystów pod tytułem "12 donkyes", jego solówka pojawia się jako dziewiąta w kolejności (koło 4 minuty)

2 polubienia

Bardzo dziękuję :)

Ludziki, konkretnie - kto bierze na klatę organizację zbiórki materiałów do kartki? Mogę to później skleić i wyślemy do Erno. ;)

Jak wreszcie złapię Emi na skajpie a ona złapie mnie, to wykombinujemy jakiś wiersz pochwalny czy coś ;) i może okazjonalnie uda mi się coś nabazgrać.

Hm... Ja mogę ewentualnie potłumaczyć życzenia kogoś, kto jest "nieinglisz". I skrobnę jakieś życzenia. I pewnie coś tam jeszcze :D Ale za organizację zbiórki brać się nie chcę, za odpowiedzialne zadanie jak na mnie i mój nieogaryzm.

Jeżeli na mnie w najbliższym czasie spadnie jakaś inspiracja to napiszę :)

WOW!!!

Emppu chciał zagrać solówkę bezbłędnie, skupił się... i mamy efekt. :D Mniej solówek, mniej solówek ! ;)

Filmy mojego autorstwa. Tak jakby komuś się chciało popatrzeć na Emppu.

2 polubienia

Wspaniała robota,świetne zdjęcia i muzyka! Emppu ♥ ♥ ♥ ♥

Przed chwilą skończyłam robić jeszcze jeden:

3 polubienia

Trzecia część jak na razie podoba mi się najbardziej! Czekam na więcej! ♥

Chcieliście porównania Emppu do Floor. Może to nie przytulas, ale zawsze coś...

a ja tam się nie zgodzę, że Emppu jest przeciętnym gitarzystą. Sama gram i potrafię w przerwach od grania godzinami patrzeć na to w jaki sposób grają gitarzyści, jakie techniki stosują, jak układają rękę- strasznie mnie to cieszy. Jest tyllko jeden Zakk Wylde, John Petrucci, Richie Kotzen i drugich takich nie będzie, ale jest też tylko jeden Emppu Vuorinen, który ma świetną technikę gry i jakby to ująć hmm... niesamowicie 'plastyczną' rękę na gryfie :) Jeden z 4 najważniejszych dla mnie gitarzystów :)

1 polubienie

Ciekawe, czy to znacie, pewnie tak :) Pokazał tutaj, że akustyk też mu nie straszny :)

Dwie strony wcześniej była o tym utworze mowa ;)

Akustyk jest sprawdzianem rzemiosła każdego gitarzysty, nie da się wtedy niechlujstwa przykryć przesterem. Emppu zawsze korzystnie w czymś takim wypada, ma wyrobione mocne palce i gra bardzo pewnie na akustyku. Emppu zagrał też w kilku utworach poza NW na akustyku m.in dla Iriny i Apulanty.

On jest śmieszny i fajny. Gitarzysta nie jakiś wybitny, ale dobry, no i wiadomo, że lepszy niezły, ale wesoły i miły gitarzysta, niż jakiś wredny ch*j, ale bardzo uzdolniony ;)

Mój znajomy gra rocka na perkusji, a w domowym "zaciszu" trzaska black metal więc nie można oceniać czyiś zdolności poprzez to jak gra w zespole :)

2 polubienia

Ja nie rozumiem w czym rock ma być gorszy od black metalu?

Co do samego Emppu, czasami szkoda patrzeć że zespół o takiej renomie ma w swoich szeregach muzyka, który gra na poziomie pierwszej czy też drugiej klasy muzycznej. Co oczywiście nie przeszkadza w pozytywnym odbiorze jego zachowań na koncertach.