Galeria Adriana

Świetna praca, Adrianie! Piękna jest ta róża! :rolleyes: Masz wielki talent! :)

1 polubienie

"Norwegian Forest" (norweski leśny):

Oraz bonus... wideo z procesu twórczego w przyśpieszonym tempie :)

13 polubień

Arrdian, to jest przepiękne. Naprawdę. Kot ląduje wśród moich ulubionych prac Twojego autorstwa, obok ostatniej różyczki i tamtego wiedźminoludka, co wiesz. Ten ogon wygląda tak futrzaście, że aż bym go miziała, super ♥

1 polubienie

Wow, ale ten kot jest fajny :D Twój film pokazuje, ile pracy w niego włożyłeś - jak się okazuje, bardzo dużo. Piękne, Adrian. Mam to samo uczucie, co Emi - tylko kota miziać ♥ :D

1 polubienie

O jaki sierściasty koteł! :happy: Genialnie Ci ta sierść wyszła! Tło (szczególnie jego faktura i kontrast między stroną lewą a prawą - genialnie się to komponuje z całością!) oraz marszczący się materiał także zachwycają! Nie całkiem przekonuje mnie kształt pyszczka, a konkretnie jego przednia część, okolice nosa - jest taka nazbyt wymuskana, gładka i mechaniczna nieco, ale to niestotny mankament... jednak o nim wspominam. Takie detale zaobserowowane przez postronnego i obiektywnego człeka mogą pomóc w doskonaleniu się, tak mi się wydaje. Poza tym - just fantastic. Chwalę postęp po raz setny i błogosławię jego... dalsze postępowanie, a jakże! :)

2 polubienia

Wow, wow, Adrian!!! Ten kot jest przepiękny!!! Ale powiem Ci, że tym bardziej jestem pod wrażeniem widząc, ile pracy musiałeś w to włożyć. Bardzo fajnie, że stworzyłeś filmik, widać jak każdy szczegół jest dopracowywany. No i ten materiał, na którym siedzi kot jest świetny, idealny dodatek do całości. Naprawdę ogromne gratulacje! Oby tak dalej. Brawo!!! :)

1 polubienie

Piękny jest ten kot! :rolleyes: Zgadzam się z powyższymi opiniami - tylko wyciągnąć rękę i go pogłaskać! :) Naprawdę świetna praca! :) Brawo! :-D

1 polubienie

Uważam, że malowanie/rysowanie zwierząt jest niezwykle trudne i wymaga od artysty sporych umiejętności. Nie tylko tych technicznych, ale również ważna jest znajomość gatunków, anatomia, budowa itp. Dlatego bardzo podziwiam tych, którzy podejmują wyzwanie i tworzą w tej materii. Pięknie uchwyciłeś detale: uszy, wąsy, brwi, oko, fakturę futra. Myślę, że te okolice pyszczka, nos i broda to efekt swobodnej interpretacji. I jeśli nawet nie jest to anatomiczny ideał, to moim zdaniem jest zgrabny, proporcjonalny i układa się w całość z resztą głowy. Chyba najtrudniejszy element do namalowania w studium kota. Świetne, oliwkowe tło! Nie sądziłam, że można połączyć taki kolor tła z szarością futerka. W moim wyobrażeniu te dwie barwy na pewno by się "gryzły". A tu proszę! Idealna kolorystyczna harmonia! I jak zawsze, wielkie wrażenie artystyczne:) Ciekawe, który gatunek zainspiruje Cię do kolejnej pracy ;)?

2 polubienia

Chciałam powiedzieć Ci osobiście, ale z wiadomych względów poczekam na rozmowę:)

Oglądając filmik z pracy wzruszyłam się, nie mam pojęcia jak opanowałeś emocje przy kreśleniu kolejnych cieni? Ja myślałam wtedy o futerku Oriego i jego pogłaskaniu!:(

Praca przepiękna, nie miałam pojęcia jak wygląda cały proces i jestem pod olbrzymim wrażeniem! To niesamowicie precyzyjna praca dla cierpliwych, wrażliwych i spostrzegawczych. Podziwiam postęp i choć jest on oczywisty przy stałym ćwiczeniu to u Ciebie postępuje bardzo szybko:)

2 polubienia

Kiitos Milli :slight_smile: Ten ogon należał do najbardziej włochatej kulki jaką znałem. :slight_smile: :frowning:

Dzięki! W przyszłości planuję nagrywać więcej takich filmów. Teraz już wiem jak to robić (wcześniej więcej czasu poświęciłem na edycję i montaż niż malowanie <sic!>). :slight_smile:

Dzięki Tai. :slight_smile: Twoje uwagi są bardzo cenne. My, trudniący się pracą twórczą inaczej odbieramy cudze dzieła. Ba, inaczej patrzymy na świat. Zapewne też tak masz, że patrząc na przepiękny zachód słońca analizujesz to, w jaki sposób pada światło, jak oświetla chmury, jakie są przejścia tonalne, jakie barwy są na niebie…
Bardzo miło dostawać pozytywne komentarze, bo to motywuje. Krytyka również motywuje, bo wiem, że jest coś co mogę zrobić lepiej, rozwijać się dalej i stawiać sobie kolejne poprzeczki. :slight_smile: Poza tym po wielu godzinach spędzonych na malowaniu zdarza nam się przestawać zauważać niedociągnięcia - wtedy przydaje się świeże spojrzenie innych. :slight_smile:

Dzięki Kuba! :slight_smile: Długo przymierzałem się do nagrania takiego filmu, ale ostatecznie mi się udało! Nie obyło się bez potu i łez (bo ciężko o krew korzystając z klawiatury i myszki). :smiley: Jeśli chodzi o kompozycję i atmosferę to chciałem utrzymać całość w stylu obrazów dawnych mistrzów z zachowaniem “cyfrowej” estetyki.

Dziękuję Marjo! :slight_smile:

Dzięki Aniu! Szczerze pisząc nigdy nie wiem jak będzie wyglądał gotowy obraz przed rozpoczęciem malowania. Mam w głowie obraz, ale w trakcie tworzenia wszystko się może zmienić. Od początku chciałem utrzymać obraz w ciepłych barwach, w brązach, czerwieniach… Ostatecznie moja natura nakazała mi użyć zimnej palety (dominującej w moich tworach).
Anatomia to trudna sprawa i to na pewno kwestia wprawy i wyćwiczenia. Jest jeszcze sporo pracy przede mną, ale jestem zmotywowany. :slight_smile:
Póki co nie mam w planach malować zwierzaków (na razie :)). Czas pokaże. :slight_smile:

Doskonale to rozumiem, wszystkim nam go brakuje. :frowning: Od dłuższego czasu planowałem go namalować i uznałem, że był to odpowiedni czas by to zrobić. Został uwieczniony. :slight_smile:

Dzięki Beatko! To mój pomysł na życie, moja pasja, odstresowywacz i ucieczka do “Białych Krain Niewinności i Empatii”… :slight_smile:

2 polubienia

Niektórzy z Was już pewnie widzieli na Facebooku. "Kingdom of Heaven" - ilustracja do utworu Epiki o tym samym tytule:

14 polubień

Piękna praca! Wpatruję się już dłuższą chwilę i już chyba wiem na czym polega fenomen tego dzieła! Ta niesamowita paleta barw, te kolorystyczne połączenia, przejścia z tonu w ton..W ogóle cała koncepcja i forma obrazu są bardzo ciekawe, zważywszy na rozbudowany utwór, który był inspiracją. Bardzo klimatyczny i specyficzny art :) ! Brawo Adrian!

1 polubienie

Plakat dla Batalionu promujący ich zlot w Warszawie:

9 polubień

Adi nie próżnuje, świetnie:)

1 polubienie

Adi, od tak dawna zamierzam skomentować Twoje dwa rysunki (jeden wrzucony już od dawna :/), ale cały czas albo to nie mam czasu, albo zapominam. Otóż, zacznijmy od pierwszego, "Kingdom of Heaven". Pierwszy zachwyt jaki poczułam, był spowodowany tą niesamowitą przestrzenią - głębia nieba, chmury, słońce, kosmos... Świetne! I w dodatku niezwykła paleta barw, genialne!

Co do V Ogólnopolskiego Zlotu Fanów Sabatonu - ten plakat może przyciągnąć każdego ♥

1 polubienie

Biigos, Belle :slight_smile:

Dzięki Lawendo :slight_smile: Cieszę się, że Ci się podobają, to bardzo motywujące! :slight_smile:

Portret Floor Jansen (2016)

13 polubień

Gdybym miała zatytułować prace nazwałabym ją " Królowa tajemnic":) Dlaczego taki tytuł wpadł mi do głowy przy pierwszym kontakcie z pracą- nie wiem.

1 polubienie

Świetnie wyszły Ci jej dłonie i w ogóle całe ręce. Twarz Floor wyraża właśnie zadumaną tajemnicę ;) Tło i suknia są genialne! Tak samo jak włosy Floor i jej ozdoba na głowie.... Doskonały art, Adrian!

1 polubienie

Niezwykła, baśniowa interpretacja! Floor wygląda tu jak Elfka, albo jakaś leśna Nimfa. Bardzo podoba mi się suknia, taka "mgiełka". Niesamowite połączenie barw, gdzie zieleń przechodzi w brąz, potem w czerwień. Osiągnąłeś też ciekawy efekt, gdzie w tle, jawi się świetlista, tajemnicza głębia, którą akurat zasłania eteryczna postać Floor. Magia i tajemnica, to moim zdaniem najlepsze słowa, które określą tę pracę. Kolejny, świetny art :) !

1 polubienie