Galeria Ancient

lubię twoje zdjęcia :) mają w sobie coś co urzeka.

chciałam tylko zauważyć taką jedną małą rzecz. moim zdaniem bardzo nie doceniasz mikroorganizmów... propozycja była dobra by w nich czegoś poszukać. i niekoniecznie musiałbyś w nich zobaczyć prostotę. bo wcale nie są takie proste jak się wydają. są odzwierciedleniem całego kosmosu. bo tak naprawdę każdy, nawet najmniejszy organizm to jakby osobna galaktyka... ludzie często biorą się za patrzenie w gwiazdy, w ogrom czegoś co niekoniecznie są w stanie zrozumieć... zamiast popatrzeć na coś małego, a jednocześnie ogromnego, coś co mamy pod swoim nosem.

Okej, ale ja się poczułem nie doceniony.

Wole jednak rośliny widziane gołym okiem. wiem że mają swe bogactwo kształtu i koloru, ale nie będą bardziej skomplikowane niż drzewa. Do wizji małych obiektów potrzebny mi ołówek, albo program, bo mikroskopu to nie mam. A w zasadzie, ani w kosmos, ani w bakterie, bo mam słaby sprzęt, nawet nie miałem czasu pomyśleć.

Zresztą lubię gwiazdy, scifi,

A ogólnie wole znajdywać w świecie coś co jest podobne ale inne, żeby pokazać, że na świecie są rzeczy, które masz u siebie, a gdzie indziej wyglądają inaczej. Pokazując bakterie tego raczej nie udowodnię, bo ich różnorodność jest zbyt wielka w jednym miejscu. To co ja chce przedstawić nie jest codziennością, no nie dla każdego.

Dziex, uświadomiłem sobie wreszcie jak to właśnie chce wszystko przedstawić. Niecodzienna codzienność.

Może zajmę się bakteriami w nich też można nazmyślać :D Są też fraktale które zżerają mi pamięć wyprodukowując je w kompie. Obrazy środka symetrii. A to wszystko to już inna kategoria.

Aż się prosi, żebym walnął wielkiego posta eheh

Przedstawiając coś co jest tak różne, przedstawię coś zbyt różnego, widmo świetlne (czerwień), lub tony(do = C).

Mnie to ciekawią atomy, raczej idę w skrajności od normalności.

Wgryzam się w to, czego różnorodność jest mała, albo się taka wydaje.

Odpaliłem kosiarkę Picasa 3, zapraszam do komentowani, tu już się nie obrażę :)

https://plus.google.com/photos/102708157310053183705/albums/5851612310886956433

Jeszcze do rzucę sporo fotek. :)

Fajne fotki, umiesz dostrzec to czego inni nawet nie zauważają. Wiem, tego szukasz- słusznie:)

wielu artystów było niedocenianych, ale się tym nie przejmowali. i ty też nie powinieneś ;) nie wszystko musi ci wychodzić. na przykład twoje zdjęcia są lepsze niż rysunki, ale też nie każde zdjęcie jest wspaniałe. i co z tego? to nie ważne. ważne żeby się nie poddawać tylko robić dalej to co się kocha. dlatego rysuj dalej. bo może w końcu wyjdzie ci arcydzieło i wszyscy będą się nim zachwycać. i wtedy zapomną o tym, że kiedyś ci nie wychodziło. będzie się liczyć tylko to co jest piękne :)

a zdjęcia super :) ale to już ci mówiłam. bardzo lubię twoje zdjęcia :)

Dziex, od waszych wypowiedzi to się pogubiłem :D Dla mnie to liczy się przesłanie, jak coś wyjdzie nie ładnie to nie poradzę nic. To zawędruje robić specjalne albumy :D Ja chciałem w rysunkach przekazać wzory roślinek.

Ani pismo, ani rysunek, nie prędko mi będzie wychodził dobrze,

Teraz co opowiem z czym walczę

krótki przypis

Czasem robiąc zdjęcia

Pisząc, rysując

Czy przebywając z ze zwykłymi ludźmi

zwykłymi - tymi, prostymi, yy

Trzęsą mi się ręce

Z każdym dniem

Medytuję

By osłabić tą reakcję

Człowiek uświadamia sobie

że może osiągnąć wszystko

ale jest taka przeszkoda

Niech każdy wie

Umiejętność

Może się sam nauczyć

Wystarczy wierzyć

Stawiając kroki każdego dnia

Będąc artystą może spotkasz gorsze, lub łatwiejsze przeszkody, ale zawsze jest sposób

wystarczy odetchnąć, poczuć blask dnia, radości smak.

Co mi pomogło?

Byłem na pewnej imprezie pochwalę się jej nazwą na wakacje, poczułem się świetnie,

ludzie bez uprzedzeń, pomocni, rozmowni, przyjaźni,

jakby jeszcze zaszalał to zdobył by może sporo tych chłopięcych zachcianek

Jeśli komuś się uda rozpoznać tą imprezę, to będę jeszcze szczęśliwszy widząc tą osobę, ze mną na tym festiwalu

bo aż ślina na język cieknie, by się pochwalić

Tam zapomniałem moim problemie z rękami, "jakby ręką odjął" :), odpłynąłem po prostu. Nareszcie był ktoś kto mnie wysłucha, ktoś kto mnie polubi, kto zwyczajnie mi potowarzyszy. Wreszcie nie czułem szkolnej pogardy. Tak było dzień za dniem.

Tylko kiedyś tylko internet mi służył trochę, ale to nie było nic szczególnego, tylko żeby sobie pogadać, z kimś, ale jest tu forum wspaniali ludzie którzy, potrafią krytykować :), a nie pisać jednym słowem, chcą rozmawiać o ważnych tematach, nie o tym czy "Salena Gomez" jest dorosłą kobietą, lubię tą aktorkę, ale jak chciałem o czymś rozmawiać na innym forum to przeczytałem "nie rozumiem". To ja już rozumiem, malutki móżdżek, ten temat tylko pytał o jej dojrzałość, jakby nie wiem kim była.

W każdym razie cieszę się, że jestem tu, dziękuje wam za każdą opowiedzieć, za to, że mogę poczuć się chociaż wysłuchany.

Czekam na odpowiedź z nazwą imprezy.

Mam nadzieje, że najwięcej ludzi doceni mnie przed śmiercią. Taki żarcik :D

Nie winie tego co nie wiedział :)

Jestem wdzięczny, że lubicie moje przesłania. Ja nie wnikam w jakość obrazu, nie sądzę, że jeszcze mnie na to stać, ale czas nadejdzie i na to.

Popis komentatorski :P

Wiosna nadeszła

Złote gałęzie

Plastikowe liście

Wszystkiego pełno

A co to? :)

O to gwiazdaa

Świetlność

Błyszczymy

Orkiestra gra

Nagroda, jej piedestał

Mój mały las

Jestem duży

1 polubienie

Kolorowo, wiosennie i letnio- czuć zapachy w powietrzu:)

Chce się po zimie takich widoczków- super:)

to ostatnie jest super. niby takie rozmazane i nie do końca wyraźne, ale ma w sobie to coś, taką, jak ja to nazywam, magię ;)

Spoko magia, no cóż tak się przyjęło z tym słówkiem :),

Mój mały las - sorki za to, tak chciałem zrobić dobrze, ale to z tych pierwszych więc, problemik był mocny, lubię to małą roślinkę. :)

Jestem duży - rozmazane? jeśli chodzi o te gałązki nawet nie zauważyłem, że "wlazły" w kadr, właściwie to jedno z tych zdjęć gzie chciałem ująć wyłącznie przyrodę czy naturę.

P.S.

A pro po natury, przyrody zdjęcia tak robię, by nie pokazywały typowych elementów ludzkiego pomysłu jak sady czy budowle, ale są wyjątki, coś w czym wyczuwam niezwykłość, przypadek, komplikacje, współgranie ze środowiskiem.

Piękne ujęcia, ale mam pytanie , jak "profesjonalnie" nazywa się kwiat ochrzczony tutaj mianem gwiazdy ?

Babcie spytam, to jej ogródek :)

Niedługo powinienem nadesłać odpowiedź :D

Moim zdaniem kwiat "gwiazda" to clematis:)

No potwierdzam, babcia mi właśnie powiedziała :)

10 marca 2013, 00.50

Późna pora, ale wolałbym jednak to już wpisać

Ostatnio zrozumiałe jakimi zasadami się powinienem kierować

Radością jak błyskawicą, zawsze trafia

Marzeniem jak ziemią, zawsze się spełnia

Miłością jak ogień, zawsze cię całkowicie wypełnia

Spokojem jak woda, zawsze cię otacza

Myślą jak wiatr, zawsze ci odpowie

Prezentuje świat w krysztale wody:

https://plus.google.com/u/0/photos/102708157310053183705/albums/5854123187272014321

Wykopaliska dla odświeżenia

Praca z PhotoFiltre i Paint

Praca z Real DRAW 5

Woodstock-owe klimaty:

Praca z Paint :)

To się nazywa Mistrza Painta!!! :)

To tak na dzień dobry mały zlepek fotek :)

A teraz trochę moich odkryć w zakresie tworzenia

Jakby co to statek kosmiczny

Mam nadzieje że przypomina to kryształ

A to jest mój instrument, którym się teraz posługuje w tworzeniu muzyki

teraz jest w fazie tworzenia prostych utworów. A tak to gram bez końca zmieniające się melodie co jakiś czas :D

1 polubienie

Zamawiam pierwszą trawkę:) Ciekawie wyeksponowana jej srebrzystość i intrygująco padające jej cienie- bardzo mi się podoba:)

Jakie fajne! :smiley:

Dziś miałem ciekawą historię.

Wycinałem sobie suche gałązki w ogródku.

na małym krzaczku, na liściu siedziała ważka, była nadzwyczajna, niebieska i duża miała zaciemnione skrzydła,

nie dokładnie to co widziałem

rzuciłem nożyce, pobiegłem po aparat, ale jej nie było. Chyba musiałem potrącić gałązkę krzaczka. Myślę, co teraz, no dobra skoro kiedyś znalazłem ważkę na gorze na polu to musi coś być na rzeczy.

dla ciekawskich

Ogródek znajduje się tuż pod urwiskiem, które ma jakieś 5 m.

Żeby było śmieszniej nazwę to klifem. W każdym razie dalej na tej jakby górze jest sad kilkadziesiąt metrów. Na krawędzi samego urwiska rosną krzaki i gdzie nie gdzie drzewa, a między tymi krzakami i sadem rosną sobie pospolite roślinki tak zwane chwasty trawy i różności.

Poszedłem za tropem, bo kiedyś spotkałem ważkę za tym ogródkiem gdzie teraz jest sad( pole jest wyżej niż ogródek około 5 m) dzieli je urwisko.

Ważki nie znalazłem, niestety, ale znalazłem inną ważkę malutką niebieską ważkę. Trochę powędrowałem pomyślałem że może się uda ją znaleźć, do ostatnich poszukiwań nie udało mi się.

Nie wiem czy to była ta sam ważka cały czas, ale ciągle widziałem jak sobie latała mała ważka :D. Nie udało mi się potwierdzić że jest jeszcze jedna mała ważka.

Muchy :)

Każde stworzenie zasługuje na zaistnienie w mojej galerii, o ile go matryca ogarnia. :)

potem wróciłem do domu, ale postanowiłem jeszcze przyjść i zobaczyć co nieco

dalszy ciąg tu:

ta dam :D, trochy byłem zaskoczony, ale i tak by wolał pstryknąć fotę tamtej

ta niebieska bardzo tą przypominała

żółty pajączek :)

pozostałe foty

Co do tej historii to dodam, że ostatnio udaje mi się o wiele łatwiej znaleźć jaką istotkę i nie tylko teraz, nawet nieco wcześniej. Czasem wystarczy się poprzyglądać myśli same przyjdą iść za tropem i zaufać sobie.

1 polubienie