Koszulka DE

Wiele się działo w tym roku w NW i naszych prywatnych życiach też. Pora jednak wrócić do wątku jak chcemy się wyrobić na 8 krążek i wystąpić w nich np. na koncercie? Proponuję więc potwierdzić chęć nabycia i uaktualnić zakres cenowy i migiem obcykać projekt?- co Wy na to?

4 polubienia

Nadal chcę kupić. Nadal w tej samej cenie.

Ja również :)

I ja... Chociaż nie jestem pewna ceny. A zresztą, najwyżej wyżebram u kogoś na jakąś okazję... Albo bez. :)

1 polubienie

Może i bym się skusiła, ale to zależy od tego, czy projekt będzie zachęcający i, czy jako biedny student (oby student) będę przy kasie. :D

No właśnie. Wiele zależy od projektu ; )

Idea jest przede wszystkim taka by koszulka była elementem jednoczącym na zlotach, wizytówką DE i reklamą NW. Stworzenie uniwersalnego wzoru, który spodoba się wszystkim jest praktycznie niemożliwe.

Jeśli macie jakieś ciekawe propozycje, szkice, pomysły, cokolwiek - piszcie do mnie na PW. ;)

Dalej jestem chętny, jestem w stanie dać do 50zł.

To wszystko mamy pewne. Większość z Nas chce, kwota mniej-więcej ustalona. Teraz największym "problemem" jest projekt tej koszulki, którym muszą się zająć ogarnięte w temacie osoby.

Idea jest taka: proponujcie co chcielibyście umieścić na koszulce? Większością głosów wybierzemy opcje do projektu, który finalnie najprawdopodobniej wykona Adrian. Nie ukrywam, że byłoby wspaniale gdyby artystyczne dusze z DE popracowały razem z naszym mistrzem i przedstawiły swoje pomysły i umiejętności? Serwis Nightwish PL staje się coraz bardziej rozpoznawalny, zdobywamy przyjaciół i łączymy z prawdziwymi fanami z całego świata. Proponuję więc przemyśleć czy ew. jak połączyć graficznie/ tekstowo? NW z naszym serwisem/ forum?

To może najpierw zbierzmy i uzgodnijmy co chcemy, żeby było na koszulce, a potem kilka osób (kto chce?) wykona swoje interpretacje tych elementów. Swoje ułożenie, kompozycja i tak dalej. I dopiero z tych projektów wybierzemy ten,który nam się najbardziej podoba, co? A potem Adrian zrobi go tak ładnie, jak to Adrian umie.. ;)

2 polubienia

Sami ma rację - trzeba zdecydować, co my w ogóle chcemy na tej koszulce mieć!

Myślę, że powinny być dostępne dwie wersje naszej koszulki: tańsza i droższa. Tańsza miałaby tylko jeden element: logo naszej strony na piersi.

Droższa, zaś, pod logiem na piersi miałaby jeszcze art. Najlepiej - zaprojektowany przez Adriana. Czemu przez Adriana? Już tłumaczę: to Adrian zajmuje się naszą forumową grafiką i, jak wiemy, jest ojcem DE, a to według mnie znaczy, że jego arty są w jakiś sposób wyznacznikiem naszego stylu i charakteru, więc nie ma chyba sensu mieszać - niech nam Adrian zaprojektuje jakiś ładny art z wilkiem, czy innym typowo Nightwishowym symbolem oraz rozmaitymi ozdobnikami i będzie dobrze.

Pomysł z wersją tańszą i droższą chyba nie jest zły, bo każdy stoi finansowo inaczej, a dwa wzory umożliwiłyby userom wybór: albo wersja klasyczna, skromna, albo ozdobna. Każdy ma ostatecznie inną osobowość: jedni lubią duże grafiki, inni woleliby sam napis, coś delikatnego.

Koszulki powinny być dostępne w jednym kolorze: czarnym. Tak będzie najlepiej i najprościej.

6 polubień

Najlepiej - zaprojektowany przez Adriana. Czemu przez Adriana? Już tłumaczę: to Adrian zajmuje się naszą forumową grafiką i, jak wiemy, jest ojcem DE, a to według mnie znaczy, że jego arty są w jakiś sposób wyznacznikiem naszego stylu i charakteru, więc nie ma chyba sensu mieszać - niech nam Adrian zaprojektuje jakiś ładny art z wilkiem, czy innym typowo Nightwishowym symbolem oraz rozmaitymi ozdobnikami i będzie dobrze.

Co do ostatecznego wykonania projektu przez Adriana się zgadzam, ale co do stworzenia samego projektu, widzę to trochę inaczej.

Mamy tu na forum masę (mniej lub bardziej) kreatywnych umysłów i myślę, że wszyscy powinni mieć jakiś wpływ na to, co będzie na forumowej koszulce.

Widzę te nasze koszulki bardziej jako efekt pracy grupowej, burzy mózgów niż jako 'zlecenie wykonania zadania" Adrianowi.

1 polubienie

:slight_smile: Słusznie prawisz Sami, dać Ci tego co napisałaś że lubisz w “Pijalni”. :slight_smile:
Vaari ma tylko dostęp do drukarni, rysować na szczęście nie umie.

Kuolema lubi rysować, ale nie umie. To nie będzie psuć pomysłu na koszulki. :P

Mogłaby być noc i gwiazdy; między nimi napis Nightwish i na dole napis Dream Emporium mniejszą czcionką. I osoba rzucająca jakby gwiazdy ( gwiezdny pył) na niebo, z których były by te napisy. Mogłaby być też łąka z dmuchawcami i dmuchawce unoszące się w powietrzu.

A jak sobie to wyobrażasz? Przepraszam, że jestem sceptyczna, ale jakoś ciężko mi uwierzyć w to, że efekt takiej burzy mózgów uzyskamy (jeżeli w ogóle) szybciej niż za rok…

1 polubienie

Okej, w takim razie lecimy po najmniejszej linii oporu, bierzemy nasze logo, drukujemy na koszulce i jesteśmy ustawieni.

Nie mówię, że Was zaraz zaleję milionem projektów, bo też mam inne rzeczy do roboty, ale fajnie by było, jakby się w to całe forum zaangażowało. Ale jeśli się nie da, to jestem chyba ostatnią osobą, która by coś na to mogła poradzić.

Sami - chodzi mi tylko o to, że burza mózgów na forum chyba jeszcze nigdy nam się nie sprawdziła tak jak powinna. Jeżeli chcecie coś takiego, to ja widzę to wyłącznie jako kilka spotkań na czacie i dyskusję tam. Bo inaczej temat będzie się ciągnął aż w końcu umrze, albo zapadnie w letarg na kolejne kilka miesięcy.

1 polubienie

Też jestem sceptyczny wobec jakiejś szeroko zakrojonej burzy mózgów. Na WinterStorm Polska taka dyskusja ciągnęła się przez kilka miesięcy, właśnie dlatego że każdy widział oczyma wyobraźni jakiś inny projekt. Mogę podrzucić linka do wątku- ma ponad 20 stron ;P

1 polubienie