Muzyczne nowości

Nigdzie nie napisałem że to słaby numer ;), trzyma naprawdę dobry poziom, może nawet jeden z ich lepszych singli, melodia przy tym wwierca się w mózg. Moja uwaga tyczyła bardziej tego że to już piąta płyta będzie a w zasadzie praktycznie nic się muzycznie nie zmieniło ;). Epk-ę też słyszałem, oba covery na pewno bardzo przyjemne (Sabbaci i Priest). Niewiele odbiegają od orgyinałów(szczególnie sabbath) ale produkcja anno domini 2013 robi swoje choćby bardziej mięsiste gitary :).

Czekam na solową płytę Tuomasa, nowy album Nightwish'a i może nowy album Within Temptation (o ile będzie lepszy niż ten ostatni, który jakoś nie przypadł mi do gustu). Nie wzgardziłabym płytą The Rolling Stones o ile oczywiście w końcu zdecydują się ją nagrać przed emeryturką. :D

I tak z moją wcześniejszą wypowiedzią dorzucam nowy album Avril Lavigne

aaaaaaa, zachwycona nowym singlem Percivala czekam również na ich nowy album we wrześniu :)

Kawałek wbija w siedzenie \m/ uwielbiam babkę, ma niesamowity głos :D

http://www.deathmagnetic.pl/trash/epica-jubileuszowa-koncertowka-tej-jesieni-nowy-album-na-wiosne-2014r/ - Nowy album Epici :smiley:

Zauważyłem w jednym z tematu LEAH, bardzo uzdolniona kobieta i warto wspomnieć że sympatyczna kanadyjka nagrywa właśnie nowy album. Wyda go za datki które można składać na jej stronie, bo to w ogóle ona sobie w domu bez żadnego kontraktu pierwsza płytę nagrała w przerwach od pracy ;), a wyszło lepiej niż niejeden niby znany zespół :D

Polecam gorąco 13 Black Sabbath jak się cieszę z tego powrotu :)))

Dostałam tę płytę na urodziny i jestem w niej zauroczona -stare dobre Black Sabbath :slight_smile: Miałam pewne obawy,że będzie słaba i zrobiona na siłę, tak tylko żeby pokazać, że jeszcze mogą coś z siebie wykrzesać i rzeczywiście są w stanie ! I to jeszcze jak świetnie im to wyszło ! :slight_smile:

1 polubienie

Zazdroszczę ci też bym chciał ale jak Tarja ♥ wyjdzie nowa kupuje na bank :)))

Ja raczej nie :( przynajmniej nie teraz,całą kasa na nową gitarę,także bieda aż piszczy :D

I w końcu nadeszła wiekopomna chwila w postaci premiery nowego LP Powerwolf

Czekam na coś nowego od Within Temptation, ale się jakoś nie zapowiada na razie :P

Zbliża się koniec roku, a koniec roku zawsze przynosi nowości :P Niedawno wyszła "Interlude" od Delain i chociaż mnie nie zachwyciła, to teraz mój niedosyt troszeczke został zaspokojony. Tuomas też coś ma solowego wydać... jeśli nie będzie śpiewał, to kupię xDDD

Singiel z nadchodzącej płyty ReVamp. Według mnie średni.

Najbardziej podobał mi sie fragment pod koniec 2 minuty, gdzie Floor krzyczy, miazga ;P

https://www.youtube.com/watch?v=e5d1ewdy8XY

Inne utwory na płycie pewnie będą lepsze. Przeważnie jest tak, że single są średnie, a reszta o wiele lepsza. Przynajmniej ja w większości przypadków bardziej lubię te utwory "poboczne" :D

Ale ogólnie singiel jest fajny, bardzo mi się podoba (właśnie od drugiej minuty najbardziej, jaki growl, omnomnom). Zapowiada się świetna płyta i kolejne robienie porządków na ipodzie, żeby zwolnić miejsce na nowe schizy ♥

Nowości, nowościami ale do większych dyskusji o zespołach proponuje konkretne tematy, od niedawna jest piękny spis treści w dziale artyści, nic tylko korzystać :D

A co do nowości, to jak kogoś interesuje to wyszło nowe Edenbridge , na całkiem dobrym poziomie, szczególnie 16 minutowy utwór tytułowy ;)

hmmm, postu o ReVamp nie widziałam :slight_smile: (jeśli jest to proszę mnie oświecić) a specjalnie do jednego singla nie chciałam tworzyć nowego tematu. Dlatego uznałam, że tutaj pasuje.

Jasne że pasuje i można tu dyskutować :), tylko tak mówiłem ogólnie na przyszłość :wink: bo mam wrażenie że wiele osób nie jest świadoma że mamy dziesiątki tematów o wykonawcach :slight_smile:

http://forum.nightwish.pl/watek-floor-jansen-revamp, ależ służę :slight_smile:

Ależ dziękuję :wink: Szukałam pod ‘R’ i nie dziwota, że nie znalazłam :stuck_out_tongue_winking_eye:

Premierowy teledysk promujący drugi album niemieckiej grupy Arven "Black in the Colour", która pojawi się 23 Sierpnia.

Oto okładka:

(Oby cały krążek miał takiego kopa... *.*)

2 polubienia

Polecam gorąco najnowszy album Roba Zombie Venomous Rat Regeneration Vendor :) przenosi do świata dawnego i dobrego heavy metalu :)

Prezentuje okładkę :)