Na jakie muzyczne nowości czekacie? Nowe płyty, DVD?
Hmmm myślę, że aktualnie najbardziej ciekawią mnie wyczynania Within Temptation w studiu. Nie mogę się doczekać ich nowej płyty. Podobnie mam z Tarją. Po przesłuchaniu Never Enough i Victim Of Ritual stwierdziłem, że cała płyta może być dość ciekawa.
Na pewno czekam na Tarjowy krążek, ponieważ cały czas mam nadzieję na album, który zmiecie mnie z powierzchni Ziemi. :D Czytając recenzje utworów apetyt rośnie, ponieważ ma się ukazać utwór z przerażającym motywem z krzykami Naomi, oraz jeden utwór rodem z filmu - jak soundtrack.
Ciekawi mnie też przyszłe wydawnictwo Epiki, ale zdaje się, że przez ciążę Simone sprawa stoi w miejscu.
Zdecydowanie aktualnie najbardziej czekam na płytę Tarji :) i mam nadzieję, że tym razem nie zawiedzie moich oczekiwań :3
Na Epicę sobie pewnie poczekamy trochę czasu :) Ale również chciałbym usłyszeć kolejne piosenki napisane przez Marka :)
Propos płyt, Sabaton wydaje singiel 40:1 po polsku w limitowanym nakładzie 2000 sztuk. Będzie dostępny w Empiku i na Woodstocku a dochód z jego sprzedaży zostanie przeznaczony na WOŚP.
http://www.empik.com/40-1-polish-version-sabaton,p1079126525,muzyka-p
Pre-order. Jeśli chcecie mieć ten rzadki okaz kolekcjonerski - śpieszcie się. :)
Wiele nowości tegorocznych na które czekałem wyszło własnie ostatnich tygodniach (np.:Renaissance, blackmore’s night, sirenia, orphaned land, black sabbath czy edenbridge)
Natomiast z nadchodzących w tym roku na które najbardziej czekam to :
Tarja – Colours in the Dark
Dream Theater –Dream Theater
Turisas –Turisas 2013
Ayreon –The Theory of Everything
Airbag – The Greatest Show On Earth
nowe Rhapsody of Fire
nowy Halestorm
Yes – Close to the Edge w nowym miksie 5.1 samego Stevena Wilsona
solowy Ian Anderson
Arkona-Yav
nowy Cruachan
nowe Within Temptation
może nowa Xandria się zmieści w tym roku
Ja chętnie posłuchałabym też czegoś nowego od R+, Mansona czy Korna, ale na razie chyba cisza w temacie, więc to takie czekanie na coś, co nie wiadomo kiedy się dostanie ;)
Ja bym chętnie posłuchał czegoś nowego od Amberian Dawn, ale z Heidi i w stylu sprzed The Circus Black.
Oh wow : o want . <3
Na razie na Tarję może później na kogoś jeszcze.
Ja też <3 Choć przecież Epica wydała album w zeszłym roku więc wiele na razie nie oczekujmy.
Nowy album Powerwolf - Preachers Of The Night, ale to już niebawem, bo dokładnie za 10 dni :)
KoRn będzie nowy we wrześniu , a o R+ i MM nic nie wiem niech Król Manson sie spręża i coś nowego nagrywa ![]()
Wiem na pewno że Manson ma gościnie pojawić się w jednej piosence na nowej płycie Avril Lavigne
Też to wiem i doczekać się nie mogę :) i jeszcze w piosence Skylar Grey https://soundcloud.com/thepopfreak/skylar-grey-cant-haunt-me-feat :)
Ja czekam na nowy album Powerwolf to niebawem ,potem Tarja i Re-Vamp w sierpniu ,a niestety dopiero w grudniu nowy krążek Crystal Viper
ja właśnie oczekuje 1.Tarja
2 Revamp
3.KoRn :)
Revamp jeszcze! Jeju jak ja mogłam o tym zapomnieć :P
Fakt Powerwolf wydaje album na dniach, to grupa która odświezyła kiedyś power metal (przynajmniej estetycznie) wprowadzjąc do niego corpse paint i horrorowato-wampiryczną tematykę ;). Słyszałem nowy singiel “Amen & Attack” i mam wrażenie że im samym przydałoby się teraz odświeżenie
no ale zobaczymy moze na płycie czymś nowym zaskoczą ![]()
[quote=“Maciek”]
Fakt Powerwolf wydaje album na dniach, to grupa która odświezyła kiedyś power metal (przynajmniej estetycznie) wprowadzjąc do niego corpse paint i horrorowato-wampiryczną tematykę ;). Słyszałem nowy singiel “Amen & Attack” i mam wrażenie że im samym przydałoby się teraz odświeżenie
no ale zobaczymy moze na płycie czymś nowym zaskoczą :)[/quote]
Czyli uważasz “Amen & Attack” za słaby numer? Pierwszy singiel zapowiadający album zazwyczaj jest nieco stonowany, żeby słuchaczowi pozostawić niedosyt
Od razu nie mogą podać całej kwintesencji na tacy
Jak dla mnie - trzyma poziom. Uważam go za zapowiedź sporej dawki konkretnego power metalu. Tak żeby nie wychodzić poza temat, warto się zapoznać z EPką “The Rockhard Sacrament” z czerwca, znajdziemy tam dwa covery, orkiestralną wersję “Amen & Attack” i numer “Living on the Nightmares”, których na płycie nie będzie.