Powracając do rzeczywistości, dla mnie idealnie byłoby takie Skyfall:
Powracając do rzeczywistości, dla mnie idealnie byłoby takie Skyfall:
Trochę przypomina Wichrowe Wzgórza...
O fajny domek :)
Za kolorowo jak dla mnie :D
Ciekawe, ale nie w moim typie.
Nie odmówiłbym, ale nie robiłbym dla siebie.
A gdybyśmy tak sami pomalowali ściany?;)
To jest cudowne! Szkoda, że dopiero co miałem remont w pokoju.. :(
Genialny dom!
Piękny *.* Chciałbym w takim mieszkać. A gdyby jeszcze wokół niego znajdował się ogromny ogród... ♥
Co do ogrodów... Osobiście mam bardzo ciekawe sposoby "zabaw" na świeżym powietrzu, ale może nie będę się rozpisywał ... xD Ale tak, duży ogród musi być, taki, że jak się gdzieś zakleszczysz, to sąsiad cię nie będzie widział, a już w ogóle w kark ci dychać nie będzie ^_^
Lubię ogrody, ale jak nie muszę w nich pracować :D Rodzice to mi mówią, że ja to bym się nadawała do bloków, ale jak już wspominałam na poprzedniej stronie takie wrzosowisko które rośnie same z siebie bardzo by mi odpowiadało :)
O, fajny klimatyczny pokoik:)
uwielbiam takie gotyckie klimaty są piękne ♥
Dla naszej nowej userki Aktydy:
Zależy też od kształtu pokoju, od tego czy masz zwykłe cztery ściany czy jakieś wysunięcia od zabudowanego kominka, czy czegokolwiek innego. No i od tego z jakiej strony masz okno w pokoju, czy okno wychodzi na wschód, zachód a może na południe - to też jest ważne przy doborze kolorów. Ja mam okno z południowego wschodu i mam calutki dzień słońce więc mogę sobie pozwolić zarówno na ciemne kolory jak i bardzo jasne. Ostatnio miałam ściany pomalowane na zielono, ale wreszcie znudziły mi się takie ściany i wymyśliłam świetne rozwiązanie. Mianowicie mam jedną ścianę na wprost od wejścia całą w tapetę w duże wzory (tapeta ciemno brązowa ze wzorkami w kolorze kawy z mlekiem i jasny beż) i do tego ściany pomalowane na beżowo. W zestawieniu z panelami i meblami w odcieniu " Orzech" pokój mam naprawdę śliczny (nie chwaląc się ;p ). Można też zestawić z kolorem 'Wenge " (ciemny brąz) i również byłoby cudownie. Jeśli masz mały metraż to świetnym rozwiązaniem są lustra. Wystarczy duże lustro w ozdobnej ramce i kryształowy żyrandol zawiesić tak, aby się odbijalo światło w lustrze. Do tego jasne ściany i kolorowe dodatki. Piękny efekt!
Podsyłam kilka zdjęć, na których możesz się wzorować :)

Pokoje są naprawdę piękne! Mój jest dość mały, ma ok 12m2 z poddaszem, więc to też jest pewien problem ;) Okno jest na wschód, a balkon na południe. Po za tym poddaszem nie mam żadnych skomplikowanych wysunięć itp. Zawsze chciałam mieć, np. jedną ścianę z cegły, na której mógłby być jakiś napis, zdjęcia, bądź plakaty. Tak, zawsze chciałam mieć pokój w plakatach, więc to jest jakby na pierwszym miejscu. Co do żyrandola, wydaje mi się, że może zostać taki jaki jest, bo znając mnie i tak pokój mi się znudzi po pewnym czasie i znowu będę chciała go zmieniać, więc lepiej nie brnąć w takie szczegóły, jedyne co to właśnie chodzi o kolor ścian. A i chciałam was zapytać, gdzie mogę kupić plakaty NW (dośc duże) z członkami zespołu, bo gdzie nie wejdę są plakaty z okładkami płyt, mogą być z obojętnie jaką wokalistką, bo każdą lubię :) i dziękuję za propozycję ! :D
Tak czytam i czytam... i wpadł mi pomysł. Mówisz ściana z cegły. Możesz kupić tapetę imitującą cegłę. Ścianę z motywem podświetlić ledami, bądź punktowo - kinkietami. Plakaty możesz wrzucić w antyramy i powiesić na owej ceglanej ścianie. Skos zostawiłabym biały. Resztę ścian... hmmm, szarości, zielenie, biele. Myślę, że jakieś jasne odcienie, bo pokój nie jest jakiś duży, a ciemne kolory mogłyby go jeszcze pomniejszyć. Lepiej postawić na jasne, wtedy w dodatkach możesz poszaleć. Na skosie możesz zrobić fajną naklejkę z ulubionym cytatem. Najlepiej jakbyś wrzuciła jakieś zdjęcia pomieszczenia, bo jak na razie wyobrażam sobie skos i cztery ściany z oknem i balkonem ;)
Co do plakatów, to niestety nic nie znalazłam :(
BlackSymphonia, dałaś mi całkiem dobry pomysł, niedługo wstawię zdjęcie pokoju i pewnie będzie łatwiej. Dziękuję :D