Seriale

Spoiler
A później Prue umiera i pojawia się Paige : o
Pamiętam jak mi smutno było jak zmarła Prue :<

Nigdy jej nie lubiłam xD Za to Paige wręcz uwielbiam! :D

Ostatnio rozkminiałyśmy z kumpelami, że wszystkie dziewczyny kochały Leo dopóki się Cole nie pojawił XD

Hahaha, też to oglądałam, całe moje dzieciństwo :D.

Ja z kolei najbardziej lubiłam Piper, pamiętam jak była wkurzona na Leo, że nie uratował Prue ;p. I to jak Leo na początku był ich gościem od naprawiana xD. Cudowny serial ♥.

Z racji tego, ze robię wszystko żeby tylko uniknąć uczenia sie z niemca (nie zdam i tak, wiem to xD), to stworzyłam listę seriali, które aktualnie oglądam XD Kolejność nie przypadkowa - zacznę od tych, którymi się najbardziej jaram i tak bardzo nie mogę się doczekac nowych odcinków, ze oglądam nawet po angielsku o.O

1. Castle: kocham ten serial za Natana Filliona, który masakrycznie zajebiście gra. Postać Ricka jest genialna, Natan robi świetne miny ♥ Napisałabym coś więcej, ale nie chcę spoilerować xD

2. Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D: z wiadomych wszystkim powodów xD Co prawda nie ma tu Hawkeye ani Bruca Bannera, ale jest Coulson i fajna fabuła ^^

3. Once upon a time: nowa wersja starych baśni z mojego dzieciństwa. Wszystko połączone ze sobą genialnie, dużo się dzieje, no i jest mnóstwo magii!

4. Agenci NCIS: serial, który większość powinna kojarzyć z TV. Jest sezon 11, powoli robi się nudno, bo nie ma już najbarwniejszej postaci w całym serialu, ale sentyment do cudownego agenta Gibbsa nie pozwala mi czekać na tłumaczenie odcinka i wciąż oglądam po angielsku xD

5. Arrow : no serial o ŁUCZNIKU SUPERBOHATERZE na podstawie KOMIKSU ♥ Jak nie zwariować na punkcie takiego połączenia?!

6. Pod kopułą: serial na podstawie ksiażki Stephena Kinga. Książka cudowna, serial prawie tak samo cudowny :D

7. Komisariat drugi (The unusuals): Dwa słowa- JEREMY RENNER ♥ ♥ ♥ Obejrzałam trzy odcinki i płaczę, bo jest ich tylko 10 ;(

8. Supernatural: Jestem tak do tyłu, że aż mam wyrzuty sumienia... teraz nadrabiam.

9. Once upon a time in Wonderland: nieco inna opowieść o Alicji. Trochę mnie nudzi, ale wyszły dopiero trzy odcinki, więc nie skreślam jeszcze :D

10. Czekam na "Grę o tron", mojego cudownego bękarta i kochaną Dany ♥

Moja lista seriali "do obejrzenia" jest jeszcze dłuższa...

jestem serialoholikiem.

Dlaczego wszyscy z całej Gry o Tron kochają tylko Jona i ewentualnie Dany? Może to i dobrze, bo Jaime będzie cały mój (Eghm, mam nadzieje, że Cersei zejdzie w którejś części, plz). To jest tak cudownie zmieniająca się postać... Na początku był po prostu księciem z bajki, który pieprzy własną siostrę. ok, spoko, nic specjalnego, jedziemy dalej. Ale potem, podczas podróży z Brienne tak się zmienia, że z kompletnie bezbarwnego bohatera robi się coś ciekawego :) Dalej jest złośliwą mendą, ale tym razem zaczyna widzieć rzeczy, których wcześniej nie zauważał. No. I tak nikt nie wie o co mi chodzi.

I jeszcze ostatnio wpadłam na fajny serial... "A Young doctor's notebook". Na podstawie opowiadań Bułhakowa (tego od Mistrza i Małgorzaty). Siedzę i oglądam, a miałam się uczyć. A oglądam dlatego, że to jest naprawdę dobre. Można by to samo pokazać w sposób obrzydliwy do granic możliwości, tak, że widz porzyga się w połowie odcinka. Ale można to zrobić własnie tak, jak to zrobili w tym przypadku. Można to porównać do hektolitrów krwi u Tarantino. Tu krew, tam krew, a widzowie się śmieją. Gdyby nie to rozładowanie napięcia, to nie dałoby się tego oglądać.

Ale polecam. I to bardzo.

Dodam, że gra tam Harry Potter i nawet nieźle gra. Pasuje mu granie nieporadnych życiowo osobników.

1 polubienie

Jaimie to też bardzo interesująca postać i spodobał mi się już od pierwszego odcinka, lubię takich bohaterów, którzy przechodzą wewnętrzną przemianę. Mam nadzieję, że to się rozwinie w dobrym kierunku :D Jon to jest jednak moja miłość platoniczna numer 234545342. Ma w sobie to coś... taką niewinność, wzbudza współczucie, aż trzeba go kochać!

A jeśli chodzi o Radcliffe'a, to lubiłam go jako dzieciaka w HP. Potem już mnie denerwował i robi to nadal. W "Kobiecie w czerni" grał tak okropnie, że myślałam, że nie dotrwam do końca o.O

Jak można tyle seriali na raz oglądać?! xD

To Arrow brzmi interesująco, może kiedyś się za to zabiorę : )

Lista seriali, które ja aktualnie oglądam:

1. Supernatural (Nie z tego świata) - uwielbiam ten serial, w którym dwaj bardzo przystojni bracia zmagają się z nadnaturalnymi problemami tego świata: demony, anioły, Lucyfer, wampiry i różne dziwadła : D Bardzo polecam. Serial zaczyna się rozkręcać tak w 3/4 sezonie.

2. The Walking Dead - na świecie wybuchła epidemia ZOMBIE : D może brzmi to prymitywnie, ale to na prawde ciekawy serial. Co poniedziałek wychodzi premiera nowego odcinka.

3. Skins - z jednej strony wieczne melanże, a z drugiej ukazanie problemów nastolatków w życiu, rodzinie, miłości : )

Aktualnie tylko te 3. Nie lubię oglądać wiele na raz : D

Z seriali obejrzanych:

1. Dr House - mało kto nie zna. Serial o geniuszu jakim jest doktor Gregory i o Jego ekipie. Końcówka serialu mnie trochę zdziwiła i zasmuciła.

2. The Mentalist - człowiek, który szuka zemsty na seryjnym zabójcy 'Red Johnie', który zabił mu rodzinę. Wstąpił do policji jako konsultant. Ma on nietypowe zdolności, które ułatwiają mu rozwiązywanie spraw.

3. 13 posterunek - bardzi dobry, Polski serial komediowy, który często poprawia mi humor : D

Wiele mam jeszcze obejrzanych seriali. Może z czasem jeszcze o nich napiszę ; )

1 polubienie

Gdybym ja miała wypisać wszystkie obejrzane seriale, to siedziałabym całą noc nad kompletowaniem tej listy xD

The Walking Dead - na świecie wybuchła epidemia ZOMBIE : D może brzmi to prymitywnie, ale to na prawde ciekawy serial. Co poniedziałek wychodzi premiera nowego odcinka.

Wyjaśni mi ktoś fenomen TWD?
Dla mnie to bardzo przeciętny serial i nie mam pojęcia czym się tu jarają fani xD

Ja polecam serie Mistrzów Horroru http://www.filmweb.pl/serial/Mistrzowie+horroru-2005-110864 :) Ja mam chęć się wziąć za TWD :)

Z seriali śledzę jedynie Once upon a time, South Park i Family Guy.

Futurama się skończyła, House również.

Once upon a time in wonderland nie trafiło do mnie.

Gry o tron, Braking bad nigdy nie oglądałem, za to całe internety opierają się na tych 2ch serialach.

@Nymphetamine +1 za "Lucyfer" z dużej litery :)

@Sami, +1 za Daniela Radclifa, który do końca życia pozostanie Harrym Potterem.

Nymf ten filmik z Supernatural z fb zachęcił mnie do ich obejrzenia :)

Marcin cieszy mnie to ; )

Z czasem się idzie na prawdę wkręcić w ten serial :) Ja go uwielbiam i bardzo polecam. Jak zaczniesz oglądać, to czekam na relacje na priv : D

Kiedys ogladalem kilka sezonow Supernatural i wkreca xD

Do tego Zaklinacz Dusz, Charmed i wiele wiele innych.

1 polubienie

I Pamiętniki Wampirów jest super :)

Dzisiaj od rana miałam zagadkę życia. Szliśmy ze znajomymi na zajęcia i po drodze (nie wiem jak to się stało, po prostu tak jakoś dziwnie wyszło) zamiast rozmawiać, to śpiewaliśmy wszystko co mieliśmy do powiedzenia...przez co wyglądaliśmy pewnie na jakiś zapalonych studentów akademii muzycznej, ale to nam tylko pochlebialo xD

W pewnym momencie kumpela wpadła w taki idealny ton, który mi się od razu skojarzył z jakimś serialem, w którym został nagrany jeden odcinek w stylu musicalu. Pamiętałam tylko jedno słowo z jednej piosenki, miałam ją cały dzień w głowie i nie mogłam sobie przypomnieć z którego to serialu! Miałam też przeczucie, że ten musicalowy odcinek w ogóle nie pasował do klimatu serialu, ale był tak urzekający i cudownie wyszedł!

Męczyłam się z tym cały dzień (taka już jestem, że mi takie zagadki nie dają spokoju) i w końcu o godzinie 18.15 na ćwiczeniach z pedagogiki nie wytrzymałam i zrobiłam listę seriali, które juz obejrzałam. Nie pytajcie jaka długa ta lista była...

ale wreszcie sobie przypomniałam serial i konkretny odcinek :D Świętuje swoje małe zwycięstwo i oglądam jeszcze raz ♥ ♥ ♥

Jeju, już zapomniałam jaki ten serial jest genialny ♥333333

Dziś kolega powiedział, że mam kapelusz zupełnie jak Walt White z Breaking Bad. Sprawdziłam,kapelusz kropka w kropkę identyczny. I zaczęłam oglądać serial... To jest genialne! :))

Jillian - To jest genialne :D :D :D

Prawda?! Reżyser Sanctuary powinien robić musicale! :D

Niektore momenty sa nudnawe, ale Not Abby jest super xD xD

Pamiętacie to? Leciało to na Discovery;)