Błędy na naszej stronie

A nie chciałam zawracać ci głowy ;). Właśnie tak wchodzę na forum prze telefon i się zastanawiam czy dobrze trafiłam, ale wszystko już ok. Dzięki.

Po to jestem że dogadzać odwiedzającym. :smiley: Także zawracajcie, zawracajcie. :slight_smile:

Oczywiście znam ten komunika z przeniesieniem, ze wszystkich nie mal forów, chyba nie powinien takich problemów sprawiać :)

No skoro to robi problemy wstawianie okienka z filmikiem z jutube, no nic trza poklikać.

Jak upoluje ten kod to podeśle.

Jestem na innym kompie stacjonarnym i nie mam problemów, internet tu jest wolniejszy :D

Zgaduję, że winą mogą być Wasze przeglądarki. Być może zjadają dużo zasobów, może macie zbyt wiele otwartych kart?

Filmiki nie powinny znacznie spowalniać forum ponieważ buforowane są dopiero po kliknięciu odtwarzania... No nic, będziemy monitorować sytuację. :)

Może czasem, albo wina kompa, na tym też mam tyle kart ile zwykle.

od jakiegoś czasu nie wyświetlają mi się emotki. używam google chrome. nie wiem czy to tylko u mnie problem, czy ogóllnie w chromie czy ogólnie wszędzie :P

Wejdź w link:

http://forum.nightwish.pl/images/nw/smilies/tongue.png

Co widzisz?

emotkę z wystawionym jęzorem :P ale jak robię ją na forum - czyli "dwukropek + P" to nie widzę niczego :P

Dziwne, nie wyświetla Ci nawet tekstu alternatywnego czyli ":P" zamiast obrazka... Podejrzewam, że Twoja przeglądarka je blokuje. Czy emotki to jedyne obrazki których nie widzisz?

chyba tak, nie zauważyłam braku innych. przy dodawanych do postów obrazkach wyświetla mi się komunikat "Zbyt duży obrazek. Kliknij by zobaczyć pełen rozmiar." klikam - i jest ok ;)

To akurat normalne, zbyt duże obrazki są dopasowywane do wymiarów forum. :wink:

Pomyślę co z tym fantem, naprawdę dziwna sytuacja…

Ktoś jeszcze używa chrome i może potwierdzić błąd?

powiem jeszcze, że u mnie występuje to na netbooku i kompie stacjonarnym ;)

taka jeszcze uwaga... przeglądałam sobie forum. członkowie zespołu. Tarja, klikam w zdjęcie: "No web site is configured at this address." Sami - przenosi mnie na górę strony. nie wiem czy to niedopatrzenie, czy doiero jest to "under construction", ale zgłaszam, żeby było wiadomo ;)

1 polubienie

To ja mam Google Chrome i wszystko działa jak powinno. Na telefonie trochę gorzej, ale to przez wolniejszy internet.

Chromek, u mnie też okej.

A co się dzieje z mapą?

problem emotek rozwiązany - AdBlock ;)

I Ci działa normalnie teraz ? o.O Ja mam włączonego AdBlocka i jest wszystko ok ...

Dzięki za czujność. :slight_smile: Obie strony są “under-construction”, zbieramy materiały z archiwalnych stron w necie. Link na zdjęciu Tarji prowadzi do jej strony, tylko tak jakby adres jest zły. Zaraz poprawię. :slight_smile:

Ancient, konkrety, zrzuty ekranu itp. :wink:

Podejrzewałem taką opcję. :wink: Tylko dziwne, że akurat przyczepił się emotek… Nie wiem na jakiej zasadzie to działa, ale w teorii powinny być blokowane wyłącznie reklamy…

Teraz mam spowolniony transfer, ale i tak w porównaniu z resztą forum mapa strasznie wolno się ładuje. Strona jest załadowana nie mal, a mapy jeszcze nie ma.

edit. mam jakieś problemy z transferem, chyba już wszystko okej z łączem na forum

Pierwsze wczytywanie mapy zawsze będzie długo trwało ponieważ muszą się wczytać wszystkie znaczniki. :)

Po tym w pamięci przeglądarki zostaną one zapisane i już będzie mapka śmigała. :)