Kaktuska, to czekam na fotkę w różowej mini ;)
Zobaczymy, może właśnie Tuo potrzebuje takiej silnej Floor?
Kaktuska, to czekam na fotkę w różowej mini ;)
Zobaczymy, może właśnie Tuo potrzebuje takiej silnej Floor?
Też sobie tego nie wyobrażam :D Chyba szybko nastąpiłoby rozstanie.
Chyba że ta dominująca kobieta jest fanką twórczości Tuo i płacze podczas wykonywania jego utworów ;)
Już widzę te fanfiction-story " Tuo łamie twardą osłonkę, którą Floor budowała przez lata i odkrywa w niej wrażliwą inspirującą kobietkę".
A tak szczerze, każdy kto ma uczucia wzrusza się słysząc GLS w jej wykonaniu, ona też.
I na prawdę pamiętając słowa Tarji o pracy z Tuo nad OB, jestem przekonana że Floor szybciej by z tego zespołu odeszła niż do niego dołączyła, a Maestro mógłby po drodze zgubić parę zębów czy zyskać makijaż permanentny oczu.
A potem się pobiorą i będą mieli śliczną rudowłosą córkę, której nie dała mu ani Tarja ani Anette xD
![]()
what is the most positive thing about being the singer of After Forever?
Well, the fact that I can sing things that are written by myself: lyrics and melodies. It's great to be able to do that. For instance, look at Anette, or even Tarja from Nightwish, she sang what Tuomas wrote: his lines, his words. And I can do my thing, I'm totally myself in this band, and I think that's the most important thing!
Cytat z wywiadu z 2007 roku, daje wiele do myślenia choc ja ciągle myślę że mogałby jak Marco mieć swój "tarot (revamp)" i być w nw tylko jako wokalistka bez większego wpływu na muzykę i teksty...
[quote=“Oskar”]A potem się pobiorą i będą mieli śliczną rudowłosą córkę, której nie dała mu ani Tarja ani Anette xD
[/quote]
O której to Tuo marzy → patrz film IM xD
Ja sądzę, że to NW traktowalaby jako projekt poboczny, bo to w swojej muzyce może się spełniać, oddawanie wizji Tuo w śpiewie, jak wzruszające i cudowne by nie było, nie będzie dla niej tak ważne jak wyrażanie siebie przez ReVamp ![]()
Ona może sobie i by mogła tak traktować ale biorac pod uwagę że nightwish ljest zespołem większym i logistycznie zajmuje dużo więcej czasu (ze 2 lata trasy itd) to chcąc nie chcąc revamp wychodziłby jako side-project ;)
No i konflikt gotowy: czy ważniejsza/bardziej satysfakcjonująca sława śpiewania nieswojego tekstu w bardziej znanym zespole czy twórcze wyżycie się w zespole mniej znanym, ale własnym? ![]()
A co jej broni na dwa fronty działać?
Tilo dwa projekty ogarnia i daje radę :P
A tak btw: side project może z czasem sprzyjających warunkach stać się głównym i odwrotnie. Ja cie, ale "gdybacie" :D
Podzielam zdanie zdaje się większości przedmówców, czyli, że Floor dobrze się słucha z NW, że jest czymś (kimś w sumie :P ) gdzieś pomiędzy Tarją a Anetką. Właściwie to ja zawsze byłam największą fanką samej muzyki NW, w głosie Tarji przez długi czas na początku coś mi nie pasowało. Tego czegoś nazwać do końca nie potrafię, ale czuję tak, że właśnie tego nie ma Floor :P Nie mówię, że jest lepsza od Tarji. To całkiem coś innego, bo Tarja była w zespole od początku, razem z chłopakami "szlifowała warsztat", natomiast komuś, kto przyszedł na gotowe (tak jak Anette czy teraz Floor) na pewno jest trudniej wkupić się na początku w łaski fanów zespołu. Chcąc nie chcąc w większości to co jest "pierwotne", to wydaje nam się bardziej słuszne ;) W obliczu tego wszystkiego uważam jednak, że Floor świetnie sobie radzi w tej sytuacji. Jest swobodna i chyba generalnie dobrze odbierana przez fanów. A co do tego czy zostanie czy nie, to sądzę, że należy się spodziewać wszystkiego, patrząc na przeszłość zespołu ;) Osobiście jestem za :)
Trudno się dziwić jej warsztatowi i obyciu scenicznemu, z tyloma latami praktyki w kilku projektach :)
Przyłączam się , a Wy?;)
@up Oczywiście, że się przyłączam :D Daje sobie świetnie radę z utworami zarówno Tarji jak i Anette.
Dzięki niej wróciłam do słuchanie ich na żywo ^^
Mnie już dawno kupiła. :) "Storytime" i "Rogalik 7 Days dla Wilków" są po prostu genialne... Nie wspominając o legendarnym już "Ghost Love Score" i jego finale... ;)
http://floorjansen.com/thumbs/90/800x600/thumb_179_auto.jpg
nic bym nie miała przeciwko gdyby pokazała się w takim stroju na scenie z Nightwish.
O proszę, takiej Floor jeszcze nie widziałem.
Genialna suknia!
plus-dwa-tysiące ![]()
Sukienka ładna :) ale mnie osobiście Floor nie przekonuje. Owszem, "Ghost Love Store" była świetna, ale... no jednak u mnie ten utwór jest w rubryczce "Tarja", tak samo jak "Storytime" w rubryczce "Anette" i nie może być inaczej ;] może, gdyby nagrali z Floor płytę, to coś by się zmieniło, jednak na ten moment nie umiem o niej zmienić zdania ;]
też tak mam. mimo to Floor dużo lepiej radzi sobie z utworami Anette i Tarji niż Anette radziła sobie z utworami Tarji. Anette po prostu nie dawała rady. takie jest przynajmniej moje zdanie. Floor oryginału raczej nie przebija, ale w jej wykonaniu te utwory brzmią dobrze. a czasami nawet bardzo dobrze.