Taaaak, Dark zrobiła dzisiaj pierogi. Było ciężko, ale dałam radę :D
Evi, spójrz tylko, co właśnie zjadłam na obiad :devil:
Pierogi ruskie... ♥ . ♥
Taaaak, Dark zrobiła dzisiaj pierogi. Było ciężko, ale dałam radę :D
Evi, spójrz tylko, co właśnie zjadłam na obiad :devil:
Pierogi ruskie... ♥ . ♥
Dark, to wygląda pysznie ♥ a ja nie potrafię robić pierogów :( za to makarony wychodzą mi całkiem nieźle ;) będę musiała też się tu kiedyś pochwalić swoimi daniami :P
Uwielbiam ryby, przegenialna smażona "po angielsku" w specyficznej kruchutkiej panierce o nazwie "fish and chips".
Zaproponujcie panierki do ryb ze swojej kuchni?
Nie ma to jak naleśniki z twarożkiem i słodka śmietaną z kakaem na śniadanie ♥
Ja panierkę robię zazwyczaj tradycyjnie - jajko + mąka. Albo bez panierki
Za to słyszałam o panierkach z krakersów i z płatków kukurydzianych. Kiedyś pewnie wypróbuję ![]()
Do ryb wystarczy sama mąka bez jajka ja tak smażę i jest pyszniutka ;)
Beti narobiłaś mi smaka : (
Mam już dość pomidorów ... chyba codziennie je jem, już mi bokiem wychodzą xD
Pomidorki są bardzo zdrowe chociaż w dzisiejszych czasach trudno znalezć takie prawdziwie "pomidorowe". Miewam fazy na nie ze śmietaną i cebulką albo samą cebulką i przyprawami.
Dziś serwuję makaron+kalafior+boczek wędzony+serek pleśniowy-mniam.
Wracając do ryb- całkiem nie dawno odkryłam doradę,polecam pychotę:)
Pomidorki są genialne
Wielbię te malutkie - koktajlowe. Na kanapce z przyprawami i cebulką - jak powiedziała Beti - mniam
Lubię je jeszcze dodać do mizerii, choć słyszałem, że one w połączeniu z ogórasami neutralizują na wzajem swoje witaminy i inne takie… Mniejsza - są pyszne ![]()
Obecnie mam fazę na sos czosnkowy. Mamuśka kupuje je litrami i litrami znikają
W tym momencie jem kanapeczkę z szynką (czy co to tam jest) z ziołami, polaną sosem. Bez smarowidła, bo nie chciało mi się
Przynajmniej zdrowiej.
Palce lizać ![]()
Mój tata zamiast panierki kruszy płatki kukurydziane (te najzwyklejsze do mleka) i obtacza je a to w rybie, a to w piersi z kurczaka. Polecam ![]()
ja najbardziej polecam by rybę troszkę osolić posypać przyprawą do ryb lekko zalać olejem niech poleży a potem w mace optoczyć i usmażyć ;)
a ja nie lubię surowej cebuli :( tylko smażoną lub duszoną. A pomidory najbardziej smakują mi solo. Kanapka z masełkiem i pomidorem ♥ ale bez soli, nie, na kanapkach warzyw nie przyprawiam ;)
Najlepsza cebula jest prażona :D
Zawsze po próbie z chłopakami idę na górę do kuchni robimy sobię herbatkę z cytrynką i kanapeczki z pomidorem :):)
So true. ![]()
Tatar? Surowe mięso? Nieeee... Nie wchodzi w grę... Nie jadam surowizny i nic mnie do niej nie przekona. Sushi też nie lubię... To nie dla mnie. Ale w jajecznicy cebulka pycha ♥ i prażona też jest super :)
A ja właśnie zjadłem sałatkę z pomidorów, cebuli, rzodkiewki, bazylii i oliwek (feta się skończyła :dodgy: ) i tosty z serem i jakąś ostrą przyprawą o której już kiedyś Wam pisałem *.* A wczoraj miałem na kolację jajecznicę z grzybami. ♥
Przez was jestem głodna... ;_;
Co do tych pomidorów - mi się wydaje, że mogłabym jeść cały rok... Kocham je ♥ Ale już się niestety sezon kończy... Mówię wam, te z naszego ogrodu są bezkonkurencyjne ♥ I te małe koktajlowe, i te duże... Szkoda, że rosną tylko latem :( Sklepowe zaczynają być zjadliwe dopiero gdzieś tak w maju, więc jesienią, zimą i wiosną jedziemy na ogórkach kiszonych (też pyszne, ale będę tęsknić do pomidorków) :D Dziś mama zrobiła pierwsze słoiki z ogórkami. Mniam ♥
A teraz jem gruszkę z naszego drzewa. Chyba pierwszy raz choć trochę zaowocowało :D
Dokładnie, ja mam z działeczki pomidory i takie są najlepsze : D
Pomidory, ser mozzarella, bazylia, pieprz i sól ♥ ♥ ♥ Uwieelbiam ;3
A co do panierki to różnie jadam.
- Zwykłe płatki kukurydziane pokruszone
- Kostka rosołowa roz ... rozkruszona (beakuje mi słowa xD)
- Papirusy
- No i gotowe panierki ze sklepu bardzo lubię : D
A cebuli nienawidzę w każdej postaci : |
A może taka weekendowa uczta?;)
do wyboru wersja bardziej mięsna;)
Tort w kształcie stadionu widziałem i nawet miałem okazje jeść ,ale w wersji mięsnej widzę pierwszy raz WOW ,a co do postu powyżej Nimfy to jeśli chodzi o panierkę to polecam panierkę z wiórków kokosowych ,kotlet w takiej wersji jest pyszny ,miałem okazje robić taki podczas egzaminu zawodowego a więc wiem co mówię
To mięso wygląda obrzydliwie. W tym stadionie.