Jadalnia

Ale majstersztyk ,wow szacun dla wykonawcy

Latem jemy lżej i zdrowiej. Sprzyja temu jednoczesny wysyp różnych warzyw i owoców. Jakie jest Wasze letnie menu? Poproszę przepisy na ciekawe dania:)

Pyszności:P

1 polubienie

Czaszeczki :3 A ja ostatnio jak mi się nudziło znalazłam taki:

Ja w garach nie mieszam, bo mamuśka nie pozwala mi się tam tykać od małego. Zawsze wyganiała mnie z kuchni - a nóż nabrudzę, zwalę coś, zepsuję... Dlatego teraz ciemna masa w gotowaniu ze mnie. Nie umiem nawet obrać kartofli i poszatkować cebuli... Szatkowanie? Jak ja nawet kroić nie umiem xD

Ja sobie sam jedzenie przyszykuję. Ale nie ręczę, że wszystko w kuchni (ewentualnie wsi) będzie wyglądało tak, jak wcześniej ^_^ Mogą się zdarzyć pewne wybuchy, czy coś... Zacytuję moje słowa "W kuchni to ja się zabiję, przy okazji wysadzając pół wsi" ^_^

Podpiszę się pod Wami, ale ja jestem kobietą. Wypadało by umieć gotować, a tu dupa ;d Za każdym razem coś rozbiję, stłukę, uszkodzę siebie, rodzinę i kuchnię. Moim największym osiągnięciem do tej pory bez większych wypadków jest zrobienie jajecznicy i paru przypalonych naleśników. Ostatnio u cioci uczyłam się robić tort urodzinowy dla wujka, nawet się udał...

Oj tam, wypadałoby. Kto powiedział, że akurat baby mają gotować? Znajdź sobie samca który umie i zagoń go do kuchni :stuck_out_tongue: Mój największy sukces kulinarny to samodzielnie zrobiona pizza. Ale nie mam chyba zdolności, a już na pewno mnie to nie kręci. Lubię jeść, ale gotować mi się nie chce. :happy:

Invidia, chyba sobie żartujesz. Jakby mi jakiś facet powiedział, że kobieta jest od gotowania i jeszcze od sprzątania to bym mu (za przeproszeniem) jaja urwała ; )
Obowiązkami trzeba się dzielić po połowie.

Ale skoro zostanę starą panną, to muszę jakoś przeżyć ;d tak zupki knorr codziennie jeść...

Dlaczego starą panną zostaniesz? : o

Co do tych zupek, to taki syf i sama chemia, a i tak smakują 3 Zawsze jak taką zjem, to mam wyrzuty sumienia :c

Słuchaj Nymphe, Invidio, słuchaj Nymphe!
I dlaczego stara panna? Optymistka skończona :stuck_out_tongue:

A zupki faktycznie są dobre. Ale ja jem praktycznie tylko na wyjazdach. Mniam <3

W biedronkowej gazetce promocyjnej znalazłam mnóstwo smacznych propozycji wprost z Azji. Mniam. Jutro albo w środę robię sajgonki ♥

Nie ma to jak dzisiejsze nie mienie weny i usmażyć frytki ale nie mrożone tylko domowej roboty z parówkami :)

Przypomniałam sobie przepis na ciasteczka owsiane. W środku skórka pomarańczy.

Postanowiłem zrobić dzisiaj placki z borówkami. Ale odechciało mi się używać patelni i pomyślałem, że może wyjdzie dobre ciasto... Nic z tego. "Ciasto" sie rozwaliło, a mi została blacha, którą szorowałem jakąś godzinę. XD

Miałam robić dzisiaj ciasteczka z kawałkami czekolady i z kokosem, ale moje lenistwo wygrało : (

Cały dzień mam taką ochotę na cheeseburgera, że nawet sobie nie wyobrażacie ... Czuję nawet jego zapach *.*

Fakt, Stana jest niesamowitą aktorką, ale mojego numeru jeden na liście, czyli Lany Parilli raczej nie pobije :smiley: Nie wiem jak Ty, ale ja czekam na kolejny sezon “Castle” i już mnie od środka coś zżera, jestem jak na głodzie narkotykowym. Byle do jesieni!

Milla ma Alicję <3 Strasznie lubię Burtonowską Alicję. Jestem tylko ciekawa, czy “Once upon a time in Wonderland” pobije wersję Tima Burtona. Wszystko jak na razie na to wskazuje, chociaż Johny’ego w roli Kapelusznika nie pobije nikt na świecie :slight_smile:

Edit:

@Kubulusio lubi Charmed?? :smiley:

2 polubienia

Jil przypomniała mi się scena z Aniołków Charliego, jak jedna rzuciła babeczką (którą upiekła Alex) w drzwi

Twoje ciastko też ugrzęzło w ścianie? :happy:

Nie ugrzęzło, ale tynk się posypał xDDD