Projektu jeszcze nie ma. Padły luźne propozycje, ale nic konkretnie nie zostało ustalone.
Ja bym proponował wielka kotwice jak z DPP na górze logo Nightwish a pod spodem Dream Emporium :)
Ale na DPP to było wahadło..
Poza tym, myślę, że lepiej, żeby to było coś związanego z Im. W końcu "dream emporium" pojawiło się w Storytime...
Wahadełko wybaczcie mylę to z kotwicą :) albo żeby był ten bałwanek z tego filmu :)
A mnie się marzy coś nowego. Coś co od początku do końca stworzyłby Adrian. Bo motywy bałwanków, wahadeł i innych symboli czy postaci kojarzących się z NW są już na innych koszulkach- tych oryginalnych, czy też podrobionych, ale wszystko to już było. Dlatego byłabym jednak za czymś nowym. Logo NW byłoby tu raczej niezbędne... ale do tego bym się ograniczyła z wysuwaniem własnego pomysłu ;)
Czyli wszystko zostawiamy Adrianowi? o.O
Nie no co Wy.
Jak już to motyw ze 'starego' NW, a nie DPP czy IM.
W sumie, ja też jestem za projektem Adriana. Ale odpowiadałoby mi jakieś małe nawiązanie do Im, jednak. ;)
ja bym była za tym, żeby Adrian przygotował kilka projektów. najwyżej 3. i ewentualnie moglibyśmy wtedy coś z tego wybrać. Albo, jak to już było proponowane - żeby powstały dwie wersje koszulki ;) I zgadzam się z Paulą, że jeśli nawiązanie to raczej do IM właśnie, w końcu Dream Emporium stąd wzięło swoją nazwę ;)
Jakieś nawiązanie do IM będzie ciekawe, ale rzeczywiście fajnie by było gdybyśmy mieli taką hmm.. oryginalną tę koszulkę, jedyną w swoim rodzaju.:happy: Sama nie miałabym konkretnego pomysłu (przynajmniej teraz), ale zdaję się na wyobraźnię Adriana. :P
:)
W sumie jak macie jakieś pomysły to nie zaszkodzi tu o nich napisać. Każdy z czegoś czerpie inspiracje, może akurat któryś z waszych pomysłów poprowadzi wyobraźnię Adriana w odpowiednim kierunku? ;)
Projekt stanął w miejscu :
Niestety. A tak chciałem być żywym banerem naszego mistycznego Emporionu :c
Koszulka cierpliwie czeka na swoją kolej, bo mam tyle rzeczy na głowie, że wolę poczekać i przysiąść na spokojnie. :)
Niemniej jednak jeśli ktoś ma jakiś ciekawy pomysł i czuje się na siłach to może coś zaproponować. ;)
Myślę, że to świetny pomysł i zrobimy forumowy konkurs na tą naj:)? Graficy- do dzieła!
Ja miałem pomysł na temat koszulki DE, ale nie wiem, czy wam się spodoba mój pomysł wygląda tak, że na niej byłby Tuomas z wyglądem z tej sesji co był pomalowany, a wokół niego byłyby elementy z rożnych albumów, czyli księżyc z AFF, sowa z Oceanborn, klęczący chłopczyk z Wishmaster, siedząca na skale dziewczyna z Century Child po bokach skrzydła smutnego anioła z Once, wahadełko z DPP i bałwanek z Imaginaerum, a na górze w okolicach klatki piersiowej napis "Dream Emporium". Co o tym powiecie? :)
O takiego Tuomasa mi chodzi :)
Jestem na nie : P Nie chcę samego Tuomasa na koszulce. Zdj. całego zespołu z napisem "Dream Emporium" najbardziej mi się podoba. Ale Ardianowi raczej chodziło, aby proponować gotowe projekty.
Zalatuje pedalstwem chodzenie z Tuomasem(z całym szacunkiem do jego osoby) na koszulce. Zwykłe logo albo baner byłoby najlepszym rozwiązaniem. Pomysł z całym zespołem też nie jest najlepszy, bo nie mam zamiaru chodzić z Floor na koszulce.
Wszystkim i tak nie dogodzi. To niech będzie Marco. Wszyscy lubią Marco, więc będzie okej.
Lepiej unikać materiałów i zdjęć, które są objęte prawami autorskimi. Chyba, że dostaniemy pozwolenie na ich wykorzystywanie.
Jeśli już dawać zespół to w całości. Nightwish to 6 muzyków. :) Oczywiście umieszczanie całego zespołu wiąże się z ryzykiem, że ktoś postanowi odejść czy wyniknie inna sytuacja zmiany składu i koszulka nie będzie aktualna.
Stawiałbym raczej na autorską ilustrację łączącą w sobie klimat Nightwish i Dream Emporium. I nikogo nie będziemy musieli pytać o zgodę. :)