Sionqa, witam Cię serdecznie:) W pełni rozumiem Twoją przerwę w relacji z Njatłiszkiem z Anette. Gdyby nie moja wiara w geniusz Tuo pewnie i ja tak bym postąpiła. Floor daje kapeli zupełni inny muzyczny wymiar, dzięki niej magia zespołu ożyła z nową siłą.
Dzięki za przywitanie :)
Oh, Tuo jest geniuszem, ale nie samą wiarą człowiek żyje :P
Zapoznałam się z każdym albumem, w którym Anette się udzielała i jak kompozycyjnie są genialne, tak wokal mnie drażnił na tyle, że nie mogłam tego słuchać^^.
Co by nie zrobili, będę ich słuchać, choć może nie całego materiału, a teraz mam nadzieję, że będzie tylko lepiej. :)
Witaj Sionqa! Większość fanów zapewne miała taki "moment kryzysowy", ja również... ale podobnie jak Beatka wierzę w geniusz Tuomasa. :)
Cóż, zapraszam do postowania - na pewno Ci się u nas spodoba. :D
Oskar - jesteśmy endemitami :D Witaj sionqa! Baw się tu dobrze! Artrosis słuchasz? Ale super! Też się wkręcam w ich dokoniania. Zaczynam od początku - i na razie jestem pod wrażeniem.
xhonek - tak, uwielbiam część "elektroniczną" Artrosis, czyli Fetish i Melange, ogólnie wszystkie płyty z Niedzielskim, dobrze, że wrócił :D Nie wiem, jak u Ciebie z dark ambientem/elektro, ale Maciek swego czasu, współtworzył Sui Generis Umbra, genialny projekt, szkoda, że zakończony :<
Powoli się rozkręcam :P
Cześc i czołem wszystkim niewitanym ![]()
Na to wygląda
Ja pokochałem NW właśnie dzięki Anette ![]()
Witajcie, wszyscy, z którymi jeszcze się dotąd nie witałam, jak również witajcie Ci, którzy dotąd czuli się powitani za mało, lub po prostu lubią się witać :P
Witam wszystkich odwiedzających ten topik :D, dziękuję pani Beacie Chodkowskiej za linka :)
No to czas na kolejną przygodę, nie wiem jak dla was, ale dla mnie Nightwish jest jak przygoda w stylu fantazy :)
Jjakieś 2 lat temu słuchałem parę utworów, to było jak dorosłem :) muzycznie, z głupawego pop na muzykę przepiękną z serca, dla siebie, dla tych co kochają nie żądają.
Dziś całą dyskografię z każdym albumem - utworem jestem zadowolony, że to poznałem.
Kocham to nie dla tego że ma "dobry" rytm, wpada w ucho czy coś, to jest istotne, ale w tym wszystkim dla mnie najważniejszy jest skład utworu, konkretny rytm, barwy i symfonia instrumentów - dźwięków, jest jak wstęga na wietrze, zmienna, a jak przyjrzałem się tekstom tych utworów, to fantastyczna niespodzianka, choć sam nie wiem czy metal symfoniczny ogólnie o fantazy, być może, co za różnica to jednak jest co kocham.
Nie obchodzi mnie gatunek, tylko czy to mi się podoba, a raczej podkreśla moje przekonania to co kocham w życiu, lubię ten styl, brzmienie :). Słucham bo jestem taki.
Ancient, NW to afrodyzjak:) Witam Cię cieplutko, to miejsce dla naszych muzycznych marzeń- sięgajmy po nie, czasem bywają niedostępne;) A tu jest tylko post;)
Witaj na forum, Ancient. ![]()
Świetne podsumowanie! ![]()
Najważniejsze to podążać swoją drogą, olać schematy i stereotypy. Niech NW będzie z Tobą! ![]()
Witajcie! Eh... sama nie wiem od czego zacząć... Może od tego, że niektórzy mogą mnie kojarzyć z innych for, gdzie udzielałam się lata temu. Pod nieco innym nickiem co prawda, ale zapewne szybko skojarzycie, któż zacz.
Nightwish to spora część mojego życia, choć ostatnio 'nasze relacje' nieco się oziębiły. Mimo to postanowiłam się zarejestrować ponownie na nightwishowym forum. Wszak nie samym NW człowiek żyje ;) Tak sobie przeglądałam niektóre tematy tutaj i kojarzę parę osób, a tych których nie kojarzę tym bardziej będzie miło poznać. I mam nadzieję udzielać się, o ile czas pozwoli.
Muzyki słucham różnej, nie ma sensu wymieniać, myślę, że wszystko wyjdzie w praniu. Prócz muzyki interesuję się biżuterią, choć może powinnam napisać, że szeroko pojętym craftingiem. Piszę wiersze i opowiadania (ostatnio z rzadka). Grywam czasem w jakieś gry. Ostatnio wciągają mnie również - niestety - gry online. Lubię filmy ciekawe, te od Tarantino i Burtona. Kocham elfy, facetów o aryjskiej urodzie. Marzy mi się podróż do Szwecji, albo chociaż do Zakopanego ponownie. Mam kotka, dwa pieski, ale i tak przygarnęłabym wszystkie futrzaki, gdybym tylko mogła :) I zapewne mam jeszcze parę innych dewiacji, o których zapomniałam. No to tak w skrócie o mnie...
Jeszcze raz witam wszystkich.
Witaj Sarpanitu. Ogromnie cieszy mnie fakt, że Twoje rozstanie z NW nie oziębiło się na zawsze;) Tym bardziej, że piszesz że NW to spora część Twoje życia. Jestem więc bardzo ciekawa Twoich przygód z zespołem i ogólnie Ciebie samej?:)
Również witam :) Miło nam, że postanowiłaś do nas dołączyć ;) Miłego postowania!
Witaj:)
I twórczego pisania;)
Powitać, milo mi, jestem Ancient :)
Już jestem ciekaw poznani twojej osobowości. :)
Siema! Czuj się jak u siebie - swojska atmosfera bardzo odczuwalna :)
Mhm, też uwielbiam ![]()
Witaj ![]()
witajcie!
wypada się przywitać, więc się witam, dzień dobry :)
nie będę pisać tu nic o sobie, bo nie ma to większego sensu. mam nadzieję, że poznamy się bliżej poprzez wypowiedzi w innych wątkach :)
Witaj Evi:) To pisz i się poznamy, miłego relaksu na DE:)
Witaj:) Pisz, pisz, pisz, albowiem ciekawa jestem Twoich opinii :P