Pogadalnia

Hm... miałam zamiar pokusić się o tłumaczenia i interpretacje (zawsze bawiło mnie "co autor chciał powiedzieć" :P) ale... no cóż, powstrzymywała mnie Wasza merytoryczna wiedza nt. przeszłości, teraźniejszości, marzeń, pragnień, doświadczeń, fascynacji, etc. autora tekstów, więc schowałam sobie te własne przemyślenia w buty. Po prostu stwierdzam obiektywnie, że - mówiąc obrazowo - nie mam podskoku, albowiem nie wnikam w życie osobiste i inspiracje piszących, skupiam się w sposób kompletnie egoistyczny a na własnych odczuciach, emocjach, skojarzeniach.

1 polubienie

Nie spodziewałam się, że ktoś lepiej zawrze moje przemyślenia na ten temat ode mnie :happy:

Legilimencja poziom 1 ^^

margoQ, piszesz: "skupiam się w sposób kompletnie egoistyczny a na własnych odczuciach, emocjach, skojarzeniach"- o to też chodzi:)

Nie bądź tego taka pewna. Pani pozwala mieć piórniki na ławce.

Właśnie zaczynam się obawiać, bo ja nie mam jakiejś specjalnej blizny, żeby czytać ze mnie na odległość, a już po raz drugi widzę swoje myśli w kolejnym poście :o

Przyznaję, że jest to zniechęcające, bo wydaje mi się, że wręcz jestem zła i niedobra, będąc taką egoistką i nie zastanawiając się co autor miał na myśli, tylko bardziej będąc zaborczym wobec stanu/przemyśleń jaki wywołują we mnie dane dźwięki. “Moje” i już ^^
Ogólny sens przekazu tak, czy też odnalezienie “złotej myśli”, ale jakiś szczegółowy na podstawie “chronologii wydarzeń” u mnie zdecydowanie odpada.

1 polubienie

Ano właśnie :happy:

Ja - jak pisałam powyżej - nie mam wiedzy, ergo: "podskoku" do rzeczowej interpretacji. Czuję się jak niedouczony uczniak, który próbuje polemizować, czy też przekazywać swoje odczucia mistrzowi.

To fantastyczne z jednej strony, że są osoby tak bardzo świadome i rzeczowe; podziwiam szczególnie, że sama do takowych nie należę. Z drugiej jednak odbieram to jako... podcinające skrzydła o tyle, że cokolwiek napiszę, to i tak nie będzie w mniejszym lub większym stopniu to, co "autor chciał powiedzieć".

Informuje "wszem i wobec"- od dziś usuwam wszystkie spamy i offtopy- zero litości. Zanim więc coś napiszecie- pomyślcie, bo więcej "tego" możecie nie zobaczyć:)

Jak się wspomni na temat innego zespołu w temacie o jakimś konkretnym, to też :frowning: ?

I wszystkiego najlepszego :P

Jeśli będzie to komentarz nawiązujący do poruszonego tematu w wątku tematycznym- zostawię. Jeśli będzie to odrębna myśl nie nawiązująca do tematu ani wątku- wywalam w kosmos bez wyjaśnienia i uprzedzenia. Pilnujcie się:)

ja oglądnę serial i też idę spać, więc dobranoc :slight_smile:

i nie martw się, nie ma Szymka to i postów nie będzie dużo :stuck_out_tongue:

Super, dziękuje wszystkim, którzy dbają o porządek na forum:)

No co jak co porządeczek na forum musi być :)

czyli offtopy można robić w pogadalni?

@pawel27g

"dom anubisa"- uczniowie w angielskiej szkole mają swój dom szkolny, jest część uczniów z jednej klasy. Fabuła serialu objawia zagadki z magią egipskich bóstw. Tak owszem, pewne stowarzyszenie szuka sposobu na nieśmiertelność.

Pogadalnia jest bawialnią dla Was- tu szalejcie- tylko nie zapominajcie też komu jest poświęcone forum?:)

Sie wie

chyba się zajmę tłumaczeniami, ale nie wiem czy teraz, bo nie wiem czy starczy mi czasu.

A to co się dzieje teraz z NW?

Mają wolne.

Brawo. Dobiliście 200 stron. BEZE MNIE DZIKUSY WY JEDNE!

Oni kiedyś mają wolne?

No kiedyś mieć muszą xd

To 1 sezon na nickelodeon oglądałem. Hym… śmieszne to troche